promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szorongató titok lengi körül az egyetlen igazi óriásláb-videó rejtélyét
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar fanyűvő a fasorban sincs az USA rettegett óriáslábához képest, ami a Patterson-Gimlin videón szerepel.

Talán a mátranováki fanyűvő legendája csupán csak mese, és egy remek médiahekk, ám kétségtelen, hogy számunkra, magyaroknak is elhozta a saját óriáslábunk történetét. Azonban a tengerentúlon már hosszú-hosszú évtizedek óta dívik a nagy bigfoot-keresés, igaz egyelőre semmilyen valós, közvetlen bizonyíték nem merült fel a létezésével kapcsolatban. Persze relatív, hogy kinek mi számít közvetlennek, lévén a nagy amerikai óriásláb-hívők szerint a világhírű Patterson-Gimlin féle videó teljességgel perdöntő jelentőségű.

Két amerikai túrázó fiatal, Roger Patterson és Bob Gimlin 1967-ben filmezték le Oregontól délre, egészen pontosan egy kaliforniai nemzeti park hegyes-völgyes, patakoktól tagolt részén a rejtélyes lényt. Sajnos előbbi pár évvel később elhunyt rákban, ám a 91 esztendős Gimlin még a mai napig is örömmel fogadja otthonában a kíváncsi kérdezőket. Ugyanis a jó Bob továbbra is tartja magát igazához, miszerint nem ők rendezték meg a jelenetet. Ugyanis már az akkor felreppent vádak szerint csak egy jelmezbe öltözött fickó vonul el a kamera előtt, nem pedig a félelmetes és ritkán látott szőrös óriásláb. 

Az öreg Gimlin szerint eszükbe sem jutott volna hazudni, és szerinte az igazi bigfoot a mai napig ott rohangál valahol az Egyesült Államok erdeiben, akár egész kolóniákat is fenntartva. Pedig valóban meglepő, hogy semmilyen szakember nem tudta még megcáfolni a felvétel, és a szörny létezésének valóságtartamát. A filmet ugyanis már vizsgálták jelmeztervezők, videósok, biológusok, mozgásterapeuták, ám egyértelműen senki nem volt képes megítélni teljes bizonyossággal a végső szót. 

Egyelőre tehát hatalmas a kérdőjel, hiába is állnak elő különféle rejtélyes észlelésekkel a szemtanúk és rajongók. A világ leghíresebb kripto-lénye most is csak éppen annyira valóságos, mint az olyan, mára kihaltnak vélt mexikói kutyaszörny, vagy éppen a fentebb emlegetett fanyűvő. 

A legendás képsor:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás