promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő, kifordult kutyát láttak az ukrán határhoz közeli Sonkád faluban?
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az igazság és a hamis legendák megkülönböztetése nem is olyan könnyű.

A kriptozoológia olyan tudomány (vagy féltudomány), amely a mitológia, illetve a szóbeszéd által leírt állatokkal foglalkozik. Tárgyköre a Loch Ness-i szörnytől a jetin át a Nagylábúig terjed, vagyis minden olyan állatig, amely rejtőzködik – vagy esetleg nem is létezik.

A halálra rémisztett szemtanúk a kriptozoológiát természetesen véresen komolyan veszik, de csak nagyon kevesünknek adatik meg az a szerencse, hogy belefussunk valahol egy rejtélyes, kihaltnak vagy csak legendának tartott lénybe.

A közelmúltban Magyarországon is nagy felzúdulást keltett a Fanyűvő észlelése, amely két fiatalember nevéhez fűződik. Mátranovák közelében találkoztak a bűzös, koszosfehér lénnyel, de aztán gyorsan kiderült, hogy csak jól megtervezett médiahackről van szó. A hazai sajtó pedig meg is ette az eléje tálalt hamis hírt, ám azóta mindenki sokkal óvatosabb az ilyesfajta szenzációkkal.

Tavaly októberben aztán ismét egy rémisztő históriát hozott le a szon.hu Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál, mégpedig az ukrán határhoz közel eső Sonkád településről, ahol állítólag egy rémisztő, kifordult kutyát láttak kóborolni. Aztán meglett a gazdája is, aki így írta le a történteket:

„Egyszer csak kifordult a kutya. Az ordító szájából előtört élénk piros belseje, majd az arca is szépen átfordult, és a fogai most már a nyershússzerű pofáján kívül helyezkedtek el. Erre megrázta magát, kicsit szűkölt, aztán újra ordibálásba kezdett. Teljesen megvadult, feltépte a kerítést, és messze elrohant.”

Az edzettebb olvasók már biztosan rájöttek, hogy ismét csak egy médiahackről van szó, amit újra a Fanyűvő kitalálói, Karmos Balázs és K. Takács Márton találtak ki, ezúttal felkérésre, a szon.hu halloweeni pályázatára. Lassan már egyfajta küldetésükké válik, hogy leszámoljanak a babonákkal és hamis legendákkal, pedig ezek teszik igazán izgalmassá az életünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás