promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A bődületesen kerek fenekű magyar tornászlány majdnem Európa csúcsára ért
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kovács Zsófia ismét hihetetlen sikereket ért el Magyarország számára a hétvégi Európa-bajnokságon.

Sajnos a tornasport hiába nagyon is népszerű Magyarországon, mégsem jut számára akkora fény és elismertség, mint az unalomig közvetített és ajnározott csapatsportoknak. Az egyéni sportok képviselői ugyan az elmúlt évtizedekben rendre komoly eredményeket és sikereket értek el, ám ismertségük valamiért a közelében sincs az igazán populárisan ünnepelt "riválisokhoz" képest. Pedig a mögöttünk hagyott esős hétvégén igazi egyéni sportcsodát üdvözölhettünk a televíziók képernyőin. 

A fantasztikus Kovács Zsófia ismét kitett magáért, és évek óta a legjobban teljesítő magyar tornásznak számít. A 23 esztendős dunaújvárosi lány egész eddigi életét az élsportnak szentelte, amiben hatalmas segítségére volt szülővárosa tehetség-gyára, amelyet az egykori Dunaferr romjain a mai napig szakértő edzők működtetnek. Zsófia korábban már három Európa-bajnoki aranyérmet és két olimpiai részvételt szorgoskodott össze, így jó eséllyel pályafutása csúcsformájában érkezhet meg jövőre Párizsba, a soros nyári ötkarikás játékokra. 

Hősnőnk 2020-ban a törökországi Mersinben kettő, 2022-ben Münchenben egy aranyérmet gyűjtött össze. Idén szintén Törökországban volt újfent az Európa-bajnokság az elmúlt hétvégén, mégpedig az év eleji földrengést átvészelő Antalyaban. Zsófia bár nem nyert aranyat, a magyar küldöttség legjobbjaként remekelve előbb egy ezüstöt, majd egy bronzot szorgoskodott össze. Szertornászként kijelenthető, hogy a világ élvonalához tartozik. Eddig három aranyat, és két-két ezüstöt halmozott fel Eb-karrierje során. 

Reméljük, Kovács Zsófia jövőre valóban komoly reményekkel vághat neki a 2024. július 26-tól augusztus 11-ig tartó párizsi olimpiának. A franciaországi események már a 33. nyári játékok lesznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás