promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: vasárnap is heves dolgok jöhetnek a jeges szombat után - képes beszámolók mellett előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyarok számára az eső és a jég után végre megjön a napsütés, vagy vasárnap is alacsony hőmérséklet vár? Mondjuk a részleteket. 

Tegnap már mi is előre szóltunk, hogy bizony kellemetlen hétvége lesz kilátásban az esős előzmények után is. Sajnos szombatra még egy kis reménnyel ébredhettünk, lévén országos szinten több napos területről érkeztek beszámolók. Azonban a rádióhallgatók és netes olvasgatók már előre tudhatták, amiről a hírszerkesztők értekeztek: közeleg a baljós, szobába kuckózós időjárás. Még reggel a teljes országban el is tűnt az a kevés napocska, és teljes borongás vette át az uralmat hazánk égboltján. Bár voltak képes jelentések vörös hajnalokról is, köszönhetően a kialakult körülményeknek:

A délelőtti erőteljes felhősödésből elég hamar ki is pattantak előbb a dél-nyugati, majd folyamatosan elnyúlva a dél-keleti, keleti és észak-keleti tájakon is. Több helyen olyan zivatarral találkoztak a magyarok, amely meglepő volt a kialakult időjárási körülmények mellett is. A Tisza-vonaláról több szakportálra is érkezett jelzés, miszerint villámokat észleltek, illetve meg-megdördült az ég is természetesen. Az igazi hidegzuhany pedig nem eső formájában érkezett, lévén Magyarország keleti felének életét sanyarú jégeső sújtotta. Képes beszámolók az Időkép jóvoltából.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetesen éjfélig adott sárga riasztást az ország nagy részére, csupán hat vármegyére nem volt kitűzve jelzés szélsőséges időjárásra. A szerencsések: Vas-, Zala-, Veszprém-, Komárom-Esztergom, Fejér-, és Pest vármegyék voltak. Igaz, délután szórványosan, de számukra is kijutott a jóból.  

Vasárnap a várakozás szerint már jobb hőmérsékleti viszonyok várnak ránk. A reggeli minimum nem fog +5 fok alá csúszni, napközben akár 20 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála, kivéve nyugaton, ahol a helyzet változatlan lesz a maihoz képest. Kiadósabb mértékű esőre a Duna-Tisza közén lesz nagyobb esély. Szerencsére a naposabb időszakokból több juthat a hét utolsó napjára, mint szombatra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás