promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Labilizálódik a légkör Magyarország felett, erre komolyan készülni kell - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hogy mi jön a hétvégén? Változatos időben lehet részünk.

A hőmérsékletben már elkezdett emlékeztetni a tavaszra az időjárás Magyarországon, így például sok helyen pénteken napközben már 21 fokot is mérhettünk, ám közben sok helyen az országban meglehetősen záporosra és zivatarosra változott az időjárás. Sokan talán már azt kérdezik, hogy péntekből ítélve akkor most marad ez az időjárás a hétvégén is?

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton reggel sok helyen majd ködképződés figyelhető meg, hajnalra 1 és 7, délutánra pedig 12 és 18 fok közé kerülhet a levegő hőmérséklete. Vasárnap a legmelegebb órákban pedig akár a 21 fokot is elérheti néhány országrészben. Ám általánosan igaz lesz a hétvégére, hogy az esernyő nem árt majd, ha nálunk van, hiszen sokfelé jöhetnek záporok és zivatarok is.

Mint az Időkép megjegyzi, zivatarok kialakulására a keleti, északkeleti, valamint a délnyugati tájakon mutatkozik jelenleg a legnagyobb esély. Egy-egy zivatart akár apró szemű jég is kísérhet. Naposabb időszakokra pedig elsősorban majd a Dunától keletre számíthatunk majd.

Mediterrán ciklon tartózkodik Magyarország felett, amelyenk a középpontja egyre jobban északnyugat felé tolódik, de a magasban még felettünk marad a hideg levegő, ez pedig labilizálja felettünk a légkört.

Az OMSZ videós előrejelzésben pedig térképre vetítve is láthatjátok majd részletesen, hogy az elkövetkező napokban milyen időre van kilátás az egyes roszágrészekben, hol számíthatunk majd elsősorban csapadékra, és mely tájegységek úszhatják meg majd szárazabban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás