promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriáslábú rókák járják az erdőket? Egy új, hibrid faj? Szó sincs róla
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Furcsa élőlény, olyan mintha az őz, a róka és a farkas egyszerre benne lenne, aztán mégsem.

A megtévesztő vörös bunda alatt manöken alkatú sörényes farkas lapul.

A sörényes farkas szokatlanul magasra nőtt, de egyébként is egzotikus megjelenést kölcsönöz neki az extrémnek tűnő alkata. Igazi égimeszelő a kutyafélék között. Egy biztos, ő Dél-Amerika legnagyobb ordasa. Karcsúsága azonban vetekszik egy kecses gazelláéval.

A sörényes farkas legközelebbi rokona az erdei kutya. Ez önmagában elég abszurd és ironikus tény, mivel a távoli családtagot meglehetősen kurta lábakkal áldotta meg a sors, de hiába, a genetikával nem lehet vitatkozni.

A legfurcsább dolog a sörényes farkassal kapcsolatban az, hogy nem veti meg a gyümölcsöket sem a hús mellett. Igazán meglepő, de az általa fogyasztott összes élelmiszer hatvan százalékát gyümölcsök és növényi tápanyagok teszik ki.

A farkas hosszú lábainak rejtélyét a gyümölcsevéssel szokták szóba hozni. Egy ágaskodó sörényes ordas ugyanis jóval magasabbra ér fel a finomságot rejtegető növények ágai között, és így ízletesebb, finomabb falatok landolnak végül a gyomrában.

A sörényes farkas egyik nagy kedvence egy zöld, paradicsomszerű gyümölcs, amelyet farkasalmának is hívnak.

A sörényes farkas, amolyan vérbeli magányos farkas típus. Az év nagy részében egyedül kalandoznak, annak ellenére, hogy monogámok. A férfi-női pár megosztja és védi a hatalmas közös területet, ám inkább csak távolról szeretik egymást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás