promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Idős nő ráncigált meg egy kétéves kisfiút, egy másik ordibálva kérte számon a családot

Idős nő ráncigált meg egy kétéves kisfiút, egy másik ordibálva kérte számon a családot

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Nem csoda, hogy a fiúcska sírva fakadt, az anyuka viszont meglepően higgadtan kezelte az esetet.

Egészen megdöbbentő történetet osztott meg egy édesanya a Threads-en, aki idős nagymamáját látogatta meg a családjával, ám közben két másik néni pokollá tette a családi pillanatokat követő perceket. A humor nem segített, az iróniát nem értette az egyik hölgy, a másik pedig csak azért is ki akarta ráncigálni az anyuka kezéből a kisfiút, aki ezután sírva fakadva akart hazamenni.

A történteket olvasva az anya reakciója az, ami igazán tiszteletreméltó, hiszen sikerült megőriznie türelmét, a kommentelők között ez már nem mindenkire volt igaz, de valahol érthető is, hiszen nagyon nehéz kezelni ezeket a helyzeteket:

„Tegnap sétálunk haza kisfiammal és a férjemmel a déditől. Hirtelen ránk ordít egy néni a közeli panel földszinti teraszáról, hogy miért nyitottuk ki a kaput (elektromos). »Ezt nem kéne, ki fogja most becsukni…?« Férjem kedvesen mondja neki, hogy nem mi voltunk, nekünk nincs hozzá eszközünk, nem itt lakunk… Néni nem hagyja annyiban: »de miért csináltuk?! Most ki fogja bezárni?!« -ripakodik ránk számonkérően és elég erőszakosan. Férjem próbálja a humor erejével (közben tisztelettudóan) megnyugtatni a nénit: »Telepatikusan nem tudjuk bezárni sajnos, mert nincs hozzá kapunyitónk.« Azt hittem, ezen jót mosolyog.”

„Tovább akartunk menni, erre a néni ismét ránk ordít: »Na megállj! Várjunk csak! Hány gyerek van???!« (2 éves kisfiam kismotoron, én meg tolom a babakocsit, mert ha elfárad betesszük, férjem meg cipeli a motort...) Mondom: »egy gyerek, csak ha elfárad kell a babakocsi.« Lehet azóta kihívta a rendőröket is, ki tudja, milyen összeesküvést talált ki. Mindenesetre ha köröznének azóta, nem egy 2 évessel indultunk kirabolni az épületet, csak meglátogattuk a szomszédban a dédit.”

„Egyébként kisfiamat több néni is halálra ijesztette odafele, kérdezés nélkül ki akarja rántani erőszakkal a kezemből, gyerek üvölt, sír, hogy neee, szorít ezerrel. Mondom, hogy ne tessék haragudni, de megijed, kérem ne akarja felkapni…. De nem adja fel, közben a kisfiam sírva: »Anya, haza akarok menni!« Tudom, én is leszek idős, és tisztelem is az időseket, de ilyenkor komolyan mondom, nem értem, mire gondolnak, mikor halálra rémisztenek egy 2 éves gyereket"

- tette hozzá.

Mint írta, nem szeretett volna tiszteletlen lenni és általánosítani, de anyaként úgy érzi, hogy az ő dolga az, hogy biztonságot teremtsen gyermekének, és éreztesse vele, hogy mindig számíthat rá. Ez pedig alighanem a legalapvetőbb ösztön.