promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes beszélgetés zajlott le a Balatonon egy kisfiú és az apja között, a tiltás mit sem ér

Döbbenetes beszélgetés zajlott le a Balatonon egy kisfiú és az apja között, a tiltás mit sem ér

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hiába van lehetőség a kikapcsolódásra, a függőséggel szülőként is nehéz mit kezdeni.

Aktuális téma a telefonok kitiltása az iskolából, ám csupán tüneti kezelésnek tűnik, pláne, ha körbenézünk magunk körül. Szinte mindenki hozzá van tapadva az okostelefonjához, mintha egyfajta második, eltorzított valóság lenne, egy filteres Balaton.

Mint sok más esetben, itt is a gyerekek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. Mit szólnak a többiek, ha nincs állandóan online, ha nem rak ki képet a nyaralásról, ha nem ismeri a legújabb TikTok trendeket? Az állandó elérhetőség, a tartalmak korlátlan fogyasztása komoly függőséget okoz, és aki ebbe nőtt bele, annak nagyon nehéz lemondani akár egy-egy napra is a telefonjáról.

Nemrég a Threads-en jelent meg egy a Balatonon játszódó, a témához szorosan kapcsolódó történet, és bár kissé visszás épp a közösségi médiában ezt fejtegetni, a problémára attól még rávilágít:

„Tegnap voltunk lent Balatonon. Kifeküdtünk napozni, családosok mindenfele. Sokan labdáztak, tollasoztak a parton. Egyszer csak halljuk, hogy tőlünk nagyjából 5-10 méterre a következő párbeszéd zajlik:

- Apaaa, add oda a telefont!

- Nem fiam, pihenj, vagy játsszál egyet.

- Apaaa, add oda a telefont!

- Pihenni jöttünk, nem telefonozni.

- Apaaa, add oda a telefont!

- Nem.

Ez ment kb. 5 percig. A gyerek megunta, teljesen ki volt akadva az apjára, és megkérdezte tőle, hogy akkor mit csináljon. A Balatonon. Ahol egy seregnyi gyerek és felnőtt játszott, kikapcsolódott. Ez csak szerintem nagyon gáz?”

– írta a megdöbbent posztoló.

A válaszok között sokan hasonló gondokkal küszködnek, mint azt egy anya írta:

„Sajnos az én lányomék is ilyenek, a Balatonnál nem, de pl. egy játszótéren megkérdezi mit csináljon, mert unatkozik. Most már minden a telefonról szól, nem tudnak kikapcsolódni a gyerekek. Én most próbálom lecsökkentetni, minél kevesebbet legyen a kezükben”

– írta egy hozzászóló.