promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos látvány fogadta a látogatókat Balaton-parti város csodálatos épületénél, nem hittek a szemüknek

Botrányos látvány fogadta a látogatókat Balaton-parti város csodálatos épületénél, nem hittek a szemüknek

Borítókép:  Unsplash
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Egyesek megpróbálták megmagyarázni a dolgot, de ezt nem igazán lehet.

Döbbenetes fotó járta körbe a legnépszerűbb közösségi oldalt, melyen a keszthelyi Festetics-kastély, Magyarország egyik legnagyobb és legszebb barokk stílusú épülete látható, pontosabban annak parkja.

A kastély körül egy 2 hektáros park terül el, ahol sétányok, szobrok és pavilonok találhatók. Az épület és a hozzá tartozó park múzeumként és kulturális központként is működik, a belépőjegy megváltásáért cserébe pedig bárki látogathatja, így népszerű a turisták körében, akik azonban most valami nagyon furcsát vettek észre.

Mulcs helyett ugyanis építési törmelékkel töltötték fel a díszkertet, ami a látogatóknak is szemet szúrt, és kisvártatva fel is került egy fotó a Facebookra, ami alá záporoztak a hozzászólások:

„Gyalázat a kastély park.. évek óta csak figyeljük, egyre lejjebb és lejjebb.. Szégyen…”

- írta egy kommentelő, valaki pedig azt bizonygatta, hogy ez mennyire jó megoldás:

„A tégla és a cserép égetett agyag, jól beszívja a vizet és tartja a nedvességet. Télen megfagy aprózódik. Itt nagyon sok »szakértő« lépett fel kommentben. A színe tetszetős, megfelelő. Azontúl pedig környezetkímélő és a valószínű helyben keletkezett bontási anyag, a szállítással és depózással való környezetterhelést minimálisra csökkentették.”

Voltak olyanok is, akik szerint nem lehet ilyesmit látni a parkban, és mint kiderült, nekik volt igazuk, hiszen mostanra az építési törmelék eltűnt. Az esetre a Telex érdeklődésére a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. adott magyarázatot.

Indoklásuk szerint egy rossz alvállalkozói döntés során került ki a „cserépmulcs”, amit aztán a műszaki osztály munkatársai felszedtek, majd vörösfenyő mulcsot terítettek el, ami már sokkal jobban illik a kastély miliőjéhez.