promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr eset egy keszthelyi bankautomatánál, segített felvenni a fizetését, majd teljesen érthetetlen dolog következett

Bizarr eset egy keszthelyi bankautomatánál, segített felvenni a fizetését, majd teljesen érthetetlen dolog következett

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Hiába a segítség, erre a válaszra nemigen lehetett mit reagálni.

Utalások itt, pénzbefizetés ott, szerződések, levonások – bankolni nem is olyan egyszerű, mint első látásra hinnénk. Ettől függetlenül szinte rá vagyunk kényszerítve, hiszen ma már sok helyen csak kártyával lehet fizetni, a készpénz lassan ódivatúvá válik.

Persze nem mindenki gondolkodik így, és lehet nekik van igazuk. Számukra általában túlbonyolított úri huncutságnak tűnik a „karórás” fizetés, vagy amikor már a bankkártyánkat sem visszük magunkkal, csak a telefonunkkal bohóckodunk a kasszánál.

Néha azonban azok is kénytelenek használni a virtuális megoldásokat, akik inkább a jól bevált kápés fizetést választják. Ilyenkor aztán kisebb meglepetésekkel szembesülhetnek, főleg akkor, ha amúgy sincs túl nagy tapasztalatuk az ilyesmiben. Ezzel nincs is különösebb gond, azonban a Threads-en közzétett furcsa eszmefuttatás vége azért hagy néhány kérdőjelet maga után:

„Állok a keszthelyi Tesco OTP automatajánál, előttem fiatal kölyök, topog már vagy 10 perce. Miután legendásan türelmes fajta vagyok (se), mondom neki, segíthetek? Azt mondja, most kapott először fizetést, hogyan is tudja levenni? Ok, eddig csak egészen öregeknek volt ilyen gondja, de legyen, kártya be, pin kód, eljutunk addig a képernyőig, hogy mennyi pénzt szeretne. Mondja, az összeset. - Ne hagyjunk rajta valamennyit? - Inkább ne. Beviszem a bankba, ott nagyobb biztonságban lesz, nem?”

– írja a posztoló, a kommentelők többsége pedig ott helyben leszedték a srácról a keresztvizet.

De nem úgy egyvalaki, aki megfogta a másik oldalát is a történetnek:

„A gond ott kezdődik, hogy sok szülőnek tabutéma a gyerekkel az anyagi helyzet átbeszélése. Saját tapasztalat nemrég: Egy anyuka vásárolt a kb .6 év körüli gyerekével, akinek megengedte, hogy ő fizessen a bankkártyával a kasszánál. Tudta a PIN kódot is a kissrác és elsőre sikerült is neki a tranzakció. Baromi büszke volt magára, anyu is megdicsérte, de mögöttük egy nő kiakadt, mint az ingaóra, hogy miért kell egy ekkora gyereknek ilyeneket tanítani?! Hát a fenti esetből kiindulva, pont azért!”

– írta.