promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
850 ezer forintért kínálnak egy 200 forintos bankjegyet, azonnal túrd fel otthon a fiókodat
Borítókép:  Youtube / Nyolcezer
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elő a régi bankókkal, akár még sokat is érhetnek a gyűjtők számára.

A legtöbbeknek biztosan van otthon néhány régi pénzérméje, vagy bankjegye. Utazgatások során emlékbe eltett, vagy a régi, családi almáriumból származó gyűjteményeinkben pedig akár egy-egy értékes példány is lapulhat.

A gyűjtők számára azonban nem csak a pénz kora, vagy állapota számít – persze egy ritkán hajtogatott, kevésbé viseltes bankó jóval többet érhet – hanem olyasmik is, melyekre laikus szemmel talán nem is figyelnénk oda.

A bankjegyen szereplő számok ugyanis nagy jelentőséggel bírnak, minél korábbi kiadású sorozatból származik, annál többet ér. Aki pedig hozzájutott egy hibásan legyártott bankóhoz, az egyenesen kincset birtokol.

Aki szeretne jobban képbe kerülni az otthon lapuló régi pénzei értékével, annak érdemes felnézni a Vaterára, hiszen rengeteg gyűjtő kínálja itt portékáit. Nemrég egy papír kétszázas is felkerült az aukciós oldalra, egészen elképesztő, több mint 850 ezer forintos fix áron.

A licit alapján ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy eddig még nem kapkodnak túlzottan érte, pedig nagyon is értékes példányról van szó, hiszen a gyártás elejéről, 1998-ból származik. És bár az eladó szerint használt, szemmel láthatóan szép darab.

Hasonló kétszázasokat szép számmal találhatunk, akadnak félmillió forintos áron, de van fenn egy 700 ezres is. Mivel csak 2009-ig volt forgalomban, ezért viszonylag kis példányszámban készült a Károly Róbert portréjával ellátott pénz.

Akinek van még otthon egy zsáknyi belőle, annak javasolt kiválogatni a régebbi, szebb darabokat, a jó hír azonban, hogy 2029. novemberéig bármelyik papír kétszázast beváltják jelenleg is törvényes fizetőeszközre a Magyar Nemzeti Bank lakossági pénztárában.

Titkos tipp: a különkiadású érmékből is érdemes eltenni a szebb darabokat, hiszen egyszer még ezek is sokat érhetnek a gyűjtők körében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás