promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az eredeti értékénél negyvenszer többet ér ez a magyar papírpénz, nálad is lapulhat otthon egy ilyen
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tudtad, hogy egy régi papírpénz nem is a dupláját, hanem egyenesen a negyvenszeresét érheti az eredeti értéknek ?

Léteznek bizony olyan papírpénzek és érmék amelyeket már rég elfelejetettünk, hiszen kivonták őket a forgalomból és nem használjuk őket a hétköznapokban. Ilyen volt a korábban használt 1 és 2 forintos, de régen a 200 forintos is teljesen másképp nézett ki. Egyáltalán nem érme formájában használtuk őket, hanem papírpénzként. Biztosan sokan emlékeznek a rikító színű, zöld papírpénzre. 

Íme egy kis segítség, ha elfejeltetted, hogyan néztek ki a régi pénzek. 

Ha pedig még őrzünk ilyet az otthonunkban, akkor jól is járhatunk vele. Manapság ugyanis egyes ilyen pénzeknek nagyobb lehet az értékük, mint amekkora szám rá van nyomtatva. 

Ugyanis, ha kellőképp megőrizzük az értéket, akkor a negyvenszeresét is érheti. Egy TikTok videó szerint 8000 forintot is érhet az a 200 forintos papírpénz, amelyet a következőknek megfelelek: legyen 1998-as és fontos az is, hogy szinte makulátlan állapotban legyen, tehát hajtatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. 

De ha esetleg nincs papír kétszázasunk, akkor is lehet szerencsénk. Érdemes végignézni a nálunk lévő 200 forintos érméket is, a fém 200 forintosok a gyűjtőknek megérhetnek akár 7500 forintot is. Mindez azért lehet, mert ez egy  2009-ben vert széria, amely hibás. Azok a húszezresek pedig, amelyeken egy bizonyos sorszám van, százezreket is érhet. Ha megnézzük a papírpénz, akkor látni fogunk rajta egy sorszámot, akkor hatalmas szerencsénk van, ha ez GF betűkkel kezdődik. Az interneten fellelhető például egy olyan hirdetés, amelyben 7 darab ilyen papírpénzt árulnak, ezért pedig 420 ezer forintot kérnek.

Nem is olyan rég, egy 1947-ben készült 10 fillérest is 400 ezer forintért adtak el. Az országban sokan fennakadtak ezen, de ez egyáltalán nem meglepő, fordult elő már olyan is, hogy  egy 2007-ben nyomott papír 200 forintos közel egymillió forintért kelt el.

Forrás: hvg.hu, Galeria Savaria.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás