promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megmagyarázhatatlan dolog került a magyar felhőkarcoló tetejére? Vége a találgatásoknak, a budapestiek megfejtették a rejtélyt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Beindult az emberek fantáziája azután, hogy furcsa dolgot fényképeztek le a MOL új székházának tetején. 

2022 decembere óta egy hatalmas épület díszíti Budapest látképét, amely a város egyetlen felhőkarcolójának is számít. A MOL Campus egy irodaház Budapesten, a Lágymányosi-öböl északi partján, a Kopaszi-gát és az Infopark mellett. Ez a torony most a MOL cégcsoport új székháza.

Nemrég azonban valami egészen furcsát véltek felfedezni a magyarok a torony tetején. 

A furcsaságot le is fényképezték és fel is kapták egy helyi Facebook-csoportban. Mondani sem kell, hogy egyből beindult az emberek fantáziája, hogy vajon mi lehet a felhőkarcoló kellős közepén. A fotón ugyanis jól látszódik, ahogyan a budapesti házak mögött feltűnik a székház, a tetején pedig valóban látható egy kiemelkedő, hosszú rúdszerű valami. 

Mi került a MOL-torony tetejére?

- tette fel a kérdést a Facebook-csoport egyik tagja, aki a fotót is csatolta.

- Iránytű, hogy merre menjünk előre… - viccelődött az egyik hozzászóló, bár valóban igencsak nagy a hasonlóság. 

 - Ablakmosó daru szerintem - vélekedett egy másik hozzászóló. 

- Olyan, mint egy lézerágyú vagy kilövőállomás. Innen lövik ki a magyar űrhajóst! - viccelődött egy másik kommentelő. 

Sokan viccesre fogták és különböző lehetetlenségek írtak, de sokan megoldották a nagy rejtélynek tűnő dolgot. Mindez ugyanis nem lehet más, mint egy karbantartó hidraulikus daru, amely valóban a 143 méter magas székház tetején helyezkedik el. 

- Az egy daru. Mióta az épület kész azóta rajta van. Mivel a tetőn van a gépészet egy része ( amik hatalmas elemekből állnak) javítás során ezzel mozgatják vagy cserélik őket. Ablak tisztításhoz is használják - írta egy hozzászóló. 

Aki még nem látta a hihetetlen magas budapesti tornyot, annak íme egy kis segítség. Az alábbi videóban látható, hogy milyen is valójában kívülről és belülről. A panoráma az biztosan csodálatos innen, mindenkinek látnia kell.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás