promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali műsorváltozás több csatornán, rendkívüli okból felborul az esti program
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több csatorna is azonnali műsorváltozást jelentett be.

Január 23-a, keddre azonnali műsorváltozást jelentett be több csatorna is. Gyakori eset, hogy egy sajnálatos haláleset miatt egyes csatornák rendkívüli programváltozást eszközölnek, ilyenkor módosítják a műsorrendjüket, és egy tematikus programot szúrnak be. Nem is olyan régen Vágó István halála miatt az RTL ismét műsorra tűzte a Legyen Ön is milliomos!-nak azt a különkiadását, amiben a Heti hetes sztárjai játszottak.

Most több csatorna is bejelentett egy rendkívüli műsorváltozást; mégpedig a 91 éves korában elhunyt Grétsy László emlékére.

Grétsy László a magyar nyelvművelés kiemelkedő alakja volt, akit a magyar nyelv hagyományaival és annak ápolásával foglalkozó televíziós műsorai tettek országosan ismertté. Az 1960-as Családi félkör után olyan műsorokat jegyzett, mint A nyelv világa, a Szójáték klub, a Szabálytalan nyelvtanóra, a Gyöngyök, az Anyanyelvi szószóló és az Álljunk meg egy szóra! - utóbbit Vágó Istvánnal közösen vezette.

Alább láthattok is egy emlékezetes részletet belőle; ez az adás 1992. március 1-jén ment le a tévében:


Grétsy László a műsor 500. adása alkalmából vehette át a nívódíjat, de élete során számos egyéb kitüntetésben is részesült: megkapta a SZOT-díjat, a Kiváló Népművelő díjat, a Magyar Örökség-díjat és a Prima Primissima díjat.

Halála miatt komoly műsorváltozások lesznek a közmédia csatornáin január 23-án, kedden, amit az alábbiakban gyűjtöttünk össze:

  • 18:30-kor kezdődött volna a Duna World-ön az Önök kérték, ám helyette egy művelődéstörténeti összeállítás lesz látható a magyar nyelv megújítóiról Grétsy László gondolataival, Nyelvújítástól-nyelvújításig címmel;
  • Az M5-ön is megemlékeznek a professzorról, mégpedig az Agenda kulturális híradó esti adásában, majd 18 órakor a Librettóban is;
  • A Kossuth Rádióban 19:30-tól fogják megismételni az Aranyemberek című műsorának azon adását, amiben Rékai Gábor volt Grétsy László beszélgetőpartnere.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás