promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
7500 forintot érhet egy különleges magyar pénzérme, a te pénztárcádban is ott lehet
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Akár a te pénztárcádban is ott lapulhat ebből az érméből.

A Pénzcentrum számolt be róla egy hosszabb cikkben, hogy vannak olyan magyar fém 200 forintosok, amelyek a gyűjtőknek megérhetnek akár 7500 forintot is, pedig ezek a 200 forintosok bármelyik magyar ember pénztárcájában ott lapulhatnak. Igazából ez egy 2009-ben vert széria, amely hibás a Pénzcentrum írása szerint, és ez meglehetősen lázban tart bizonyos éremgyűjtőket Magyarországon. Igazából egy kisebb gyűjtőlázról van szó, amelynek ez az egyik legérdekesebb pontja, ez a 200-as.

Ennek a 2009-ben vert szériának neve is van, 2009-es hosszú vízvonalas 200 forintosnak hívják, a hibás nyomást pedig az érmék hátoldali képén kell keresni.

Korábban amúgy részletesebben is foglalkoztak ezzel az érmével Az Érem című folyóiratban, ebben az írás szerzője nem kevesebb, mint tizenkét különbséget említ a 2009-es széria alapján. A széria nevét is adó hosszú vízvonal pedig épp az egyik legérdekesebb, legszembetűnőbb hibára utal, ugyanis a pénzeken a Duna fodrozódásában van különbség a többi érméhez viszonyítva. Illetve a betűk talpa íves és a címer is elnagyolt rajta a többi 200 forintoshoz viszonyítva.

Az érme amúgy rendkívül ritka, körülbelül 200 ezer lehet az, amely ebbe a kategóriába tartozik. 2018-tól gyűjtik ezeket, ekkor figyeltek fel az érme különlegességére Magyarországon. Azt pedig lehetett olvasni az interneten, hogy akár 7500 forintot is odaadnak érte a gyűjtők. A pénz tehát tényleg ritka, és keresik is ezeket, tehát ha találunk ilyet a pénztárcánkban, akkor körbenézhetünk az interneten, de a lapnak nyilatkozó numizmatikusok szerint ezen érméknek nincs igazi numizmatikai értéke.

A numizmatikamagyar nevű TikTok-oldalon lehet látni videókat is ilyen pénzekről.

És hogy mi az a "szörnyszülött" bankjegy, amit Magyarországon egy órával a kibocsátása után kivontak a forgalomból?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás