promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vérző magyar turistát hagytak magára a népszerű nyaralóhelyen, a hotel személyzete ügyet sem vetett rá

Vérző magyar turistát hagytak magára a népszerű nyaralóhelyen, a hotel személyzete ügyet sem vetett rá

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Kis híján elájult, annyira rosszul lett, borzalmasan vérzett a sebe.

Aki mostanában indulna nyaralni, annak van egy tanácsunk, illetve inkább kettő. Egyrészt érdemes biztosítást kötni, hiszen bármikor jöhet egy váratlan esemény. Másrészt nagyon alaposan nézzünk utána, hogy milyen az infrastruktúra és az egészségügy azon a helyen, ahová készülünk.

Egy szép szálloda ugyanis hiába vár ötcsillagos szolgáltatásokkal, svédasztalos reggelivel, panorámás szobával és mesésen kéklő tengerparttal, orvosuk jó eséllyel nincs, a kórház pedig lehet, hogy jóval távolabb van. Ez a Threads-en megosztott történet ugyan nem mai, de ugyanúgy aktuális, és a főszereplője vélhetően azért tette közzé, hogy más ne járjon úgy, mint ő:

„2016: Thaiföldön úsztam a tengerben, mikor belerúgtam egy sziklába. Nem foglalkoztam vele, gondoltam belilul és kész, úsztam tovább, viszont pár percen belül elkezdett az egész lábam fájni. A partra kiérve vettem észre, hogy a lábfejemen volt egy mély seb, ami borzalmasan vérzett. Mentem a recepcióra, hogy segítsenek eljutnom a kórházba. Régóta problémám, hogy egy mélyebb sebtől elkezdek borzalmasan szédülni. Akkor is ez történt, mintha bevertem volna 5 tequilat egy húzóra.”

„A hiába kértem segítséget, sz****k rám nagyívből. Addigra már annyira szédültem, hogy leültem a legközelebbi székre. Közben szépen kialakult egy pici vértócsa a lábam körül, mire odajött az egyik nagyokos thai és elkezdte feltörölni. Egy teltebb német hölgy állt a közelemben a családjával, ő jött oda segíteni. Elég erőteljesen rászólt a vért törölgetőre, hogy hozzon kötszert és valami cukros löttyöt. Bekötözte a lábam, megitatott velem egy fantát, és kérte őket, hogy vigyenek el a kórházba.”

„Arra nincs lehetőség, ez egy sziget, itt nincs autó, a hátukon meg nem fognak cipelni. Addigra magamhoz tértem, már nem járt velem a szoba. Kaptam egy névjegykártyát, azon PhiPhi-szigetről egy f***nyi méretű térkép, bejelölték, hol a kórház. A német hölgy kötözte lábammal elbotorkáltam a kórházba, ahol szépen összevarrták a sebet, majd kaptam antibiotikumot. Mázli, hogy az egész 20 dolláromba fájt (gyógyszerrel együtt). Ja, ne utazzatok egyedül Thaiföldre, mert simán hagynak megdögleni!”