promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lánya közölte az utolsó képet Alain Delonról, szinte felismerhetetlen a világsztár

Lánya közölte az utolsó képet Alain Delonról, szinte felismerhetetlen a világsztár

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Elment a francia mozi és a mozitörténet egyik legnagyobb sztárja, az egyik utolsó képet lánya közölte Alain Delonról.

88 éves korában hunyt el a világtörténelem egyik legismertebb színésze, akinek a nevéhez ikonikus filmek tucatja kapcsolható, karrierje során pedig e legváltozatosabb szerepekben próbálhatta ki magát. Ha francia filmekről beszélünk, Alain Delon neve örökké megkerülhetetlen marad. A filmek mellett pedig rengeteg kis apró érdekesség kapcsolódik a nevéhez, amelyekről még évtizedek távlatából is mindig kapcsolnak újabb és újabb sztorikat.

Karrierjét számtalan díj és elsimerések garmadája szegélyezi, miközben a főszereplésével készült filmek a hallhatatlanságba repítették a nevét. Már a kezdetek kezdetén is előnyös külseje miatt figyeltek fel rá a filmkészítők, amikor Cannes-ben járt. Szerződést is ajánlottak neki, így hamar bekerült több kisebb produkcióba. Az első szerepét pedig 1957-ben kapta, méghozzá Yves Allégret egyik bűnügyi filmjében, amely magyarul az Amikor a nő zavarba jön címet kapta.

A film bemutatója még 1957. november 15-én volt Párizsban.

A színészfejedelem ekkor még csak egy kis romantikus szerepet kapott tehát ebben az alkotásban közel 70 évvel ezelőtt:

Később már olyan szerepeket kapott, amelyekben bemutathatta igazi zsenijét is. 1959-ben szerepelt először együtt, közös filmben Jean-Paul Belmondóval. Nagy ugrást a karrierjében az 1960-as éve jelentett, amikor is kicsit rendkívüli körülmények között kapta meg a Ragyogó napfény című film főszerepét. Kezdeteben nem ő játszotta volna a főszerepet, később azonban a rendező változtatott az elképzelésén, miközben a film befejezésén is változtattak, eltértek a regénytől.

Beindult Alain Delon karrierje, majd az évtizedek alatt számos nagysikerű alkotásban játszott főszerepet, ő lett a francia mozi egyik legnagyobb nőcsábásza.

Az utolsó éveiben azonban már visszavonultan élt, kevésszer közöltek róla képeket, a 2019-es agyvérzése után pedig az eutanázia is foglalkoztatta. Sok időt töltött családja körében, lánya Instagram-oldalán pedig még a halála előtt nem sokkal is megjelent egy fotó a legendáról, lánya, Anouchka pedig gyönyörű sorokkal vette körbe a közösségi médiában megjelent képet.

Alain Delon augusztus 18-án hunyta le örökre a szemeit, de filmjei révén is örökre köztünk marad.