promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Alain Delon döbbenetes titkot árult el, élete szerelme nem a felesége volt

Alain Delon döbbenetes titkot árult el, élete szerelme nem a felesége volt

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Karrierje csodásan indult, ám élete végül vakvágányra futott, a tragikus sorsú nő belehalt a fájdalomba

Alain Delon valóságos bálvány volt, nők millióinak szívét dobogtatta meg, ám igazán közel csak kevesen tudtak hozzá kerülni. Közéjük tartozott Romy Schneider, akivel a francia színész egyik legviharosabb kapcsolatát élte át.

Kettejük története 1958-ban, a Christine című film forgatásán kezdődött, a közös munka alatt heves szerelem lobbant közöttük. Romy ekkor már befutott a Sissi-t megformáló szerepének köszönhetően, Delon pedig a szárnyait bontogatta. Romy röviddel később mindent hátrahagyva Párizsba költözött Delonhoz, kapcsolatukban azonban feszültséget okozott, hogy míg Delon karrierje gyorsan ívelt felfelé, addig Romy nem tudott kilépni Sissi árnyékából.

Szerelmük szenvedélyes és viharos volt, a munka miatt viszont ritkán tudtak találkozni. Közös terveik rendre kudarcba fulladtak, így a tervezett esküvő is elmaradt, később ráadásul mindketten félrekacsintgattak, 1963-ban végül Delon szívét későbbi felesége, Nathalie rabolta el. A szakítás mély sebet ejtett Romyn, aki nagyon nehezen élte meg a románc végét, Delon azonban soha nem szakította meg teljesen a kapcsolatot egykori szerelmével, barátságuk mindvégig megmaradt, és többször is dolgoztak együtt a későbbiekben is.

Romy magánélete tragikus fordulatot vett, miután Harry Meyennel összekötötte az életét, akivel közös gyermekük is született. Meyen azonban 1979-ben eldobta magától az életet, fia, David pedig 1981-ben balesetben hunyt el.

A színésznő mély depresszióba zuhant, alkohollal- és fájdalomcsillapítókkal próbálta meg elviselni az életét, amely 1982-ben bekövetkezett halálához vezetett. Bár a vizsgálatok hivatalosan szívelégtelenséget jelöltek meg Romynál, sokan azt feltételezik, hogy fia elvesztése miatt nem akart már tovább élni. Delon később elismerte, hogy Romy volt élete szerelme, és mindig nagyon különleges helyet foglalt el a szívében.