promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tönkrement a balatoni nyaralás, alig tudott a parton lenni a család hiába a több tízezer forint, úgy tűnik teljesen elhanyagolják a magyar tengert ebből a szempontból

Tönkrement a balatoni nyaralás, alig tudott a parton lenni a család hiába a több tízezer forint, úgy tűnik teljesen elhanyagolják a magyar tengert ebből a szempontból

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Az egész család nyaralása tönkre ment, már ebben sem lehet a Balatonra számítani. 

Olvasónk levelét, melyet egy nem túl jól sikerült balatoni nyaralásról írt, változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Szerkesztőség!

Családapaként nagy lelkesedéssel készültünk az idei balatoni nyaralásunkra a déli parton. Évek óta visszatérő vendégek vagyunk a Balaton környékén, mert ez az egyik legkedveltebb úti célunk, ahol végre nyugodtan kikapcsolódhatunk a mindennapok rohanása után. Azonban az idei nyaralásunk sajnos csalódást és mérhetetlen kiábrándulást hozott a sok szép emlék helyett.

Az első naptól kezdve rengeteg szúnyoggal kellett megküzdenünk. Nem csak esténként, de nappal is szinte lehetetlen volt kint tartózkodni anélkül, hogy a szúnyogok meg ne támadtak volna minket. A gyerekek sírva futottak vissza a házba, mert egyetlen percig sem tudtak nyugodtan játszani a kertben anélkül, hogy körül ne zsongták volna őket. A feleségem és én is folyamatosan vakaróztunk, ami egyáltalán nem volt kellemes, főleg nem egy olyan helyen, ahova pihenni és feltöltődni jöttünk.

Többször is felvetettük a kérdést, hogy miért nem történt megfelelő szúnyogirtás, hiszen a Balaton mindig is kedvelt nyaralóhely volt, és ennek fenntartása érdekében a szúnyogok elleni védekezés alapvető lenne. Ehelyett úgy éreztük magunkat, mintha valami mocsaras vidéken lennénk, ahol egyetlen pillanatra sem tudunk megszabadulni a kellemetlen rovaroktól. Az esti séták a parton, amelyek eddig mindig olyan meghitt és nyugodt pillanatokat jelentettek számunkra, most csak bosszúsággal és gyors meneküléssel végződtek.

Nem értem, hogyan fordulhat elő, hogy egy olyan népszerű nyaralóhelyen, mint a Balaton déli partja, ennyire elhanyagolják a szúnyogirtást. A nyaralásunkra szánt összeg nagy részét felesleges szúnyogriasztókra és különféle védekezési eszközökre költöttük, amik azonban nem sokat segítettek. Csalódottak vagyunk, és egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is visszatérünk, hiszen ilyen körülmények között a nyaralás nem jelentett kikapcsolódást, csak feszültséget és bosszúságot.

Remélem, hogy a helyi hatóságok és illetékesek figyelembe veszik a problémát, és tesznek lépéseket annak érdekében, hogy a Balaton ismét a pihenés és a nyugalom szigete lehessen, nem pedig a szúnyogok által uralt kellemetlen nyaralóhely.

Üdvözlettel:

Egy kiábrándult családapa a Balaton déli partjáról