promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nagymamámról rémes titok derült ki és én is szerepet játszottam az erkölcsi bukásában: valami olyat tett ami megbocsáthatatlan
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Én erőltettem az egészet, ami pedig kisült belőle az egész családot tönkreteheti.

Olvasónk levelét változtatás nélkül közöljük:

Sziasztok kedves Promotions.hu olvasók! Bár a mai történetemnek nem én vagyok a főszereplője, mégis szeretnék szólni egy pár szót magamról (ahogy olvastam a többi levelet, láttam, hogy így szokás kezdeni): 23 éves lány vagyok, még egyetemre járok, biológiát tanulok. Van 3 fiatalabb testvérem, szüleimnek is több, igazán nagy család vagyunk, rendezett háttérrel: a család eseményeket mindig alaposan megünnepeljük.

A nagymamám én a nagypapám a tavalyi évben ünnepelték a 30. házassági évfordulójukat - viccelődtünk is vele, hogy reméljük, hogy lesz még ebből aranylakodalom is. A szervezkedést, mivel nagyszüleim azért már nem olyan fiatalok, elkezdtük viszonylag korán, amibe én szerettem volna bevonni a nagymamámat is, akivel különösen jó viszonyban voltam mindig is.

Gondoltam, meglepem egy ajándékkal: egy ismerősöm segítségével találtam egy srácot, aki azzal foglalkozott, hogy idősebb embereknek segít beletanulni a virtuális világ használatába. Remek ötletnek tűnt, hisz így még a nagymamám is segíthetett a szervezésben, keresgélni helyszíneket például.

A fiú nagyon szimpatikus volt, először én találkoztam vele, én mutattam be őt a nagymamámnak, és ő hétről hétre járt hozzá egy alkalommal, a mamám elmondása alapján igazán jól haladtak, és ez egyébként látszott is rajta, mert folyamatosan küldözgetett nekem üzeneteket meg mindenféle érdekes képeket amiket az interneten talált.

Amikor eljött a 30. házassági évfordulós buli napja, a nagypapám külföldről érkezett, a nagymamámat pedig én vittem autóval. A megbeszélt időpontnál némileg hamarabb értem a házukhoz, úgyhogy nem volt meglepő, hogy nem várt kint. Már régóta van nekem is kulcsom a házukhoz, így hát benyitottam, és elindultam az emeletre, a szobájába, hogy szóljak neki, megjöttem. 

Amikor kinyitottam a szobája ajtaját, hirtelen mintha megnyílt volna alattam a Föld, olyan dolgot láttam: a nagymamám volt félreérthetetlen helyzetben az általam felbérelt informatika-magántanárral, mintegy negyven perccel azelőtt, hogy el kellett volna indulnia a saját házassági évfordulójára, a nagypapámmal! Azonnal kifordultam az ajtón, még sikítani sem volt energiám, és lementem a lenti szintre, ahol leültem a konyhában, és nem is tudom meddig maradtam elé, amíg leért a nagymamám is.

Számon kértem, hogy ez mégis mi volt, és szigorú választ kaptam: ne szóljak bele az ő dolgába, 62 éves, én meg 23 - és nem tervezi abbahagyni. Ahogy mondják, köpni-nyelni nem tudtam - de tulajdonképpen valahol igazat is adtam neki, hisz nincs jogom beleszólni az életébe, még akkor sem, ha megcsaláson kaptam, ennek ellenére folyton tipródok, mert rendkívül furcsa szituáció, és nagypapámmal szemben sem érzem fairnek. Az összejövetel egyébként rendben lement - nagymamám tündökölt, és most már van is gyanúm, hogy mitől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás