promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyűség történt egy magyar kórházban egy kisfiúval, idegen férfi zaklatta az anyja szeme láttára

Szörnyűség történt egy magyar kórházban egy kisfiúval, idegen férfi zaklatta az anyja szeme láttára

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Kinevették az anyát, miszerint örüljön, hogy egyáltalán még működik az a kórházi osztály.

Nincs könnyű helyzetben a magyar egészségügy. Pénzhiány, orvoshiány, elavult eszközpark, romos épületek. Habár ez a Redditen megosztott szomorú történet bárhol bekövetkezhetett volna, egy biztonsági őr minden bizonnyal gyorsan reagálhatott volna a zaklatásra, és az anya, valamint a váróban lévő többi beteg is biztonságban érezhette volna magát. Ám nem így történt, segítség helyett pedig csak cinikus megjegyzéseket kapott a kétségbeesett anyuka:

„Ma történt egy olyan eset, hogy a kisfiammal egy kórház várójában voltunk , amikor megjelent egy drog hatása alatt álló kigyúrt , bevert orrú férfi és felkiáltott, hogy "jajj, hát te vagy az!" és megfogta a kisfiam karját és elkezdte összevissza csókolgatni. Még jó, hogy velünk volt édesapám és elzavarta. Aztán még neki állt feljebb és fenyegette apámat”

– számolt be szörnyű élményéről a nő.

„Utána a váróban ez az ember mindenkit inzultált. Ott voltak rendőrök egy rabbal, meg sem mozdultak. Végül kihívták a járőröket (egy nőt és egy fiatal srácot, aki teljesen meg volt ijedve) . Amikor megkérdeztem az orvosokat, hogy hol lehet panaszt tenni, akkor kinevettek, hogy »bepanaszolná a kórházat?« . Mondtam, hogy nem igaz, hogy egy biztonsági embert nem lehet ide felvenni..aztán azt mondták, hogy örüljünk, hogy egyáltalán működik az osztály.”

A hozzászólások között sokan hangot adtak felháborodásuknak, volt olyan vélemény is, mely szerint be kellene panaszolni a kórházat:

„Eü-sként mondom: jelentsd fel a kórházat és az ottani rendőröket is. Ilyet nem lehet engedni. Az, hogy a váróban rend legyen a kórház felelőssége, erre van a rendeszet. Ne hagyd annyiban, hívd fel a betegjogi képviselőt”

– tanácsolta egy kommentelő.

Ám olyan is akadt, aki szerint a kórházi dolgozókat, ápolókat, asszisztenseket, orvosokat sem védi meg senki egy hasonló eset során, és ezen is érdemes lenne elgondolkozni. Emellett volt, aki azt írta, hogy a környékükön lévő kórházban (Győr és Miskolc városát említették) alkalmaznak biztonsági személyzetet:

„Nálunk a sürgősségin van legalább két biztonságis. Külön pultjuk is van. Azt hittem ez mindenhol bevett dolog már, de úgy néz ki naiv voltam” – írta egy másik hozzászóló.