promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, ezért került rácsok mögé Bródy János fia, mindenét elveszítheti a bíróság döntése után

Kiderült, ezért került rácsok mögé Bródy János fia, mindenét elveszítheti a bíróság döntése után

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Súlyos dolog miatt ítélték börtönbüntetésre, több évnyi nyomozás után tettek pontot az ügy végére.

Bródy János hosszú ideje már, hogy a nyilvánosságot kizárva éli életét, most pedig az is kiderült, hogy mi lehet a háttérben, fia ugyanis az Egyesült Államokban került börtönbe, miután tavaly elítélték őt egy meglehetősen szövevényes ügyben.

Bródy Dániel februárban vonult be a börtönbe, de továbbra is küzd az igazáért.

Mint a Blikk interneten fellelhető bírósági iratokra hivatkozva közölte, Bródy Dániel ellen decemberben hoztak elmarasztaló ítéletet. A férfi a lap információi szerint egy bankban dolgozott, és miután elküldték, „bosszút állt korábbi munkaadóján”, különböző adatokat törölve, munkatársait kellemetlen helyzetbe hozva.

Az eset több mint 220 ezer dollár kárt okozott a pénzintézetnek, ami csaknem 77 millió forintnak felel meg. Később azt állíthatta a hatóságoknak, hogy ellopták a céges laptopját, ám sikertelenül terelte másra a gyanút, a hatóságok félrevezetése pedig szintén bűncselekménynek számít a tengerentúlon is.

Bródy Dániel ugyan tavaly bűnösnek vallotta magát, a bíróság pedig figyelembe vette a büntetlen előéletét, így is két év letöltendőt kapott – a törvények szerint a büntetési tétel maximuma 15 év, így az ítélet enyhének számít. A pénzbüntetés ugyanakkor az okozott kárnál jóval magasabbra, 186 millió forintnyi dollárra rúg.

A letartóztatáskor a férfi vagyonát is zárolták, így gyakorlatilag mindenét elveszítheti.

Emiatt fellebbezett a bíróságnál, ám a büntetés módosítására vonatkozó beadványt elutasították, és azóta sem oldották fel a zárolást, amiből Bródy rendezhetné a büntetését, illetve az üggyel kapcsolatos további költségeit.

Tovább nehezíti a helyzetét, hogy korábbi ügyvédje sem dolgozik már neki, így a kirendelt védőnek kellene elérnie, hogy megváltoztassa ítéletét a bíróság, amivel legalább a vagyonához hozzáférhetne védence.