promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer törvényen kívüli él a varázslatos amerikai kaszinóváros alatt, kegyetlen körülményeket rejt a mély

Több ezer törvényen kívüli él a varázslatos amerikai kaszinóváros alatt, kegyetlen körülményeket rejt a mély

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A csillogó felszín alatt pár méterrel rendkívül szomorú sorsokkal találkozhatnak azok, akik lemerészkednek a csatornarendszerbe.

Ha Las Vegas, akkor fényár, kaszinók, ittasan pénzt szóró és házasodó külföldiek, esetleg klasszikus maffiafilmek juthatnak eszünkbe – akik régebbre is szeretnek visszatekinteni, azoknak talán a város határától nem messze felemelkedő félelmetes gombafelhők is beugorhatnak.

De mit láthatunk mindebből, ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, kijövünk a giccses szórakozóhelyekről, magunk mögött hagyjuk a félkarú rablókat, és leereszkedünk a város sötét és rejtett zugaiba? Egy teljesen más társadalmat, ahol nincsenek törvények és nem dollárral, hanem az életükkel fizethetnek azok, akik rosszkor vannak rossz helyen.

Az elővárosaival együtt csaknem kétmilliós metropolisz alatt mintegy háromszáz kilométernyi alagútrendszer húzódik, amelyben becslések szerint több ezren húzhatják meg magukat. Víz, áram természetesen nincs, azonban bérleti díjat sem kérnek, így sokan innen járnak dolgozni, illetve próbálják meg megspórolni az igen borsos lakhatási kiadásokat.

Hogy ez mennyire jó stratégia, mindenki döntse el maga, mindenesetre elég bátornak kell lenni ehhez, a csatornarendszerben ugyanis sok drogfüggő és bűnöző is igyekszik menedéket keresni, sok az összetűzés, még több a szemét, a hatóságok pedig nem szívesen merészkednek le ide.

Nem úgy, mint Drew Binsky, aki 4,3 milliós YouTube-követőtáborának is megmutatta, miként élnek itt az emberek. A többséget teljesen letaglózta, amit látott, és empátiával fordultak szerencsétlenebb embertársaik felé.

Mint Drew írta:

„A videó elkészítésével az volt a célom, hogy emberszámba vegyem Las Vegas alagútlakóit, és biztosíthassam, hogy a csatornámon megoszthassák saját személyes történeteiket és küzdelmeiket”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a hajléktalanság robbanásszerűen növekszik az Egyesült Államokban.