promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztően életidegen dolgot tett a kezével Joe Biden, kontroll nélkülinek tűntek az USA elnökének mozdulatai

Rémisztően életidegen dolgot tett a kezével Joe Biden, kontroll nélkülinek tűntek az USA elnökének mozdulatai

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Egyre több furcsa dolgot csinál az elnök, ezt a mozdulatot sem lehetett hová tenni.

Joe Biden az Egyesült Államok 46. elnökeként számos nehéz helyzettel szembesült, a világ válságból-válságba zuhant, mindeközben pedig az USA sem éppen a fénykorát éli. A 81 éves elnök egészségén is nyomot hagytak az elmúlt évek és többen úgy vélik, hogy kérdéses, egyáltalán újra kellene-e indulni az elnöki címért.

Követői közül is többen arra biztatják, hogy vonuljon vissza és adja át a helyét egy másik jelöltnek. Köztük van George Clooney is, aki korábban hangosan támogatta, most már azonban inkább egy másik demokrata jelöltet látna szívesen Donald Trump ellen.

Trump eddig is nagyon erős kihívónak számított, ám a Biden által is elismerten elbaltázott vita utáni merényletkísérletet követően még inkább úgy fest a helyzet, hogy az előző elnök egy ciklus kihagyását követően újrázni tud.

Persze novemberig még sok minden történhet, ám Joe Biden már leszögezte, hogy csak abban az esetben hajlandó lemondani a jelöltségéről, amennyiben orvosa szerint már nem lenne alkalmas feladatai ellátására. Erről azonban szó sincsen, habár stábja szerint már csak egy bizonyos időablakban (délelőtt 10 és délután 16 óra között) tud százszázalékosan koncentrálni elnöki teendőire.

Legalábbis Biden csapata kvázi ezzel igyekezett magyarázatot adni az elnök esti vitáján nyújtott enyhén szólva sem túl acélos teljesítményére. Nagyon úgy fest azonban, hogy ezzel már a demokraták többsége sem tud azonosulni, amit a legutóbbi beszéde alatti kommentek is jeleznek.

Biden a Trump elleni merényletkísérletről tartott sajtótájékoztatót, a mindössze néhány perces beszéd végén pedig a pulpitustól távozva gyakorlatilag úgy maradt a keze. A furcsa jelenetet sokan megjegyezték, mint ahogy azt is, hogy kora miatt talán jobb lenne, ha ciklusa lejárta után már nem próbálkozna újra.