promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fordulat a Trump-merényletben: hátborzongató részletek derültek ki, megszólalt egy szemtanú

Fordulat a Trump-merényletben: hátborzongató részletek derültek ki, megszólalt egy szemtanú

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Sokkoló fejlemények a Trump-merényletben, megszólalt az egyik szemtanú.

Merényletet követtek el Donald Trump republikánus elnökjelölt ellen egy választási gyűlésen, amit a Pennsylvania államban található Butlerben tartottak. Trump beszéde közben több lövés is eldördült, az egyik felszakította az elnökjelölt jobb fülén a bőrt. A politikus azonnal a földre húzódott, a biztonsági emberek pedig körbevették, és gyűrűbe fogva levezették őt a színpadról.

A merénylet nemcsak az amerikaiakat rázta meg, Orbán Viktor és Szijjártó Péter is azt közölte a közösségi oldalán, hogy imádkoznak Donald Trumpért, míg az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Joe Biden telefonon beszélt Trumppal, majd helyi idő szerint szombaton este az újságírók előtt tett egy rövid nyilatkozatot, amiben elmondta, elítéli a történteket, majd hangsúlyozta, hogy Amerikában nincs helye az erőszaknak.

Mága Zoltán hegedűművész egy közös fotót rakott ki Donald Trumppal, posztjában pedig leírta, hogy az erőszak a gyávák eszköze, mélységesen elítél minden olyan cselekedetet, ami mások életét, testi épségét veszélyezteti, és hogy mielőbbi felépülést, gyors gyógyulást kíván az elnökjelöltnek.


A merénylet óta egyre több fejlemény lát napvilágot, legutóbb is hátborzongató részletekre derült fény, ugyanis egy szemtanú azt állítja, hogy többen is láttak egy alakra, aki fegyverrel a kezében egy épület tetején kúszott. Erről a BBC ki is adott egy videófelvételt, ezen belassítva is látszik, hogy valóban egy férfi látható a tetőn, ami mintegy 150 méterre volt csupán a színpadtól, ahol Trump a beszédét tartotta.

A szemtanú elmondása szerint szóltak a rendőröknek, és nem érti, hogy miért nem szakították félbe az elnökjelölt beszédét már akkor, amikor felmerült a gyanúja, hogy merénylet készül Trump ellen. A szemtanú biztos benne, hogy ugyanaz a férfi adta le a lövéseket, akit láttak a tetőn kúszni.

Azóta egyébként sikerült beazonosítani a merénylőt: egy 20 éves férfi, Thomas Matthew Crooks próbálta megölni Donald Trumpot.

A merénylőt a helyszínen lelőtték a biztonságiak, az FBI közölte, hogy a férfi a pennsylvaniai Bethel Parkban lakott, republikánus volt, de korábban egy kisebb adománnyal támogatott egy demokratákhoz kapcsolódó szervezetet is.