promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyermekét elvesztő anya gyászába burkoltak undorító átverést, magyarul is megjelent a vérlázító szöveg

Gyermekét elvesztő anya gyászába burkoltak undorító átverést, magyarul is megjelent a vérlázító szöveg

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc

Ennél tényleg nincs lejjebb, már a halált is felhasználják az adathalászok.

Lassan már semmi meglepő nincs abban, hogy lépten-nyomon csalókba futunk az interneten. A folyamatos spamcunami minden felületen eléri a felhasználókat, és amíg egyvalaki is lesz, aki beveszi ezeket, addig folytatni fogják, méghozzá egyre kifinomultabb módszerekkel.

Személyes adatok, telefonszámok, kártyainformációk – ezek mind-mind sokat érnek a darkweben, mint ahogy profilokat is előszeretettel lopnak el, ahol szintén terjeszteni tudják az átveréseket.

Ezúttal egy alkalmazás letöltését akarják elérni, méghozzá a lehető legundorítóbb módon, az anyai gyász látszatát keltve. A Redditen jelent meg a poszt, miszerint most ezzel a szöveggel próbálják meg átrázni azokat, akik kétségbeesett módon keresnek valamiféle fizetéskiegészítést:

„A fiam 20 órával ezelőtt meghalt egy repülőgép-szerencsétlenségben. Az elmúlt hónapokban beutazta a világot és nagyon jól keresett. Boldog volt, de sajnos ilyen az élet…”

- kezdődik a már eleve lehetetlen hangvételű levél, ami a magyarsággal is hadilábon áll.

„Most teljesen kétségbe vagyok esve, de ezt a levelet az érzelmeim hatására írom, ő valóban ezt akarta...az én drága kisfiam. Ahogy már említettem, élete utolsó hónapjaiban úgy élt, ahogy mindig is álmodott. El sem tudtuk képzelni, aki korábban egy egyszerű munkában dolgozott, hogyan lehetett ilyen sikeres. Többször mondta nekünk, hogy alig dolgozik, de mi sosem hittük volna, hogy ez lehetséges.”

„Az utolsó üzenete felfedte az igazságot...az utolsó kívánsága az volt, hogy meséljük el mindenkinek, milyen alkalmazást használt. Mindenki ismeri ezt az alkalmazást, de nem mindenki hitte, hogy ilyen módon lehet ennyi pénzt keresni. Sokkolt, amikor rájöttem, hogy ez csak egy online szórakoztató alkalmazás, és hogy most már hatalmas összegeket lehet vele keresni különösebb erőfeszítés nélkül. Azt akarta, hogy minél többen tudjanak erről a módszerről. Ez valóban egy nagyon egyszerű módja a pénzkeresetnek, amelynek köszönhetően a fiam naponta több mint 45 000 HUF-ot keresett. Most már megértem, miért akarta, hogy én is elkezdjem használni ezt az alkalmazást és szeretném megosztani ezt másokkal, ahogy ő kérte. Bárkinek hasznos lehet, aki jobbá szeretné tenni az életét. Remélem, hogy a történetem segít másoknak új lehetőségeket találni. Ez volt a fiam utolsó kívánsága…”

- áll a felháborító üzenet folytatásában, aminek persze egyetlen mondatát sem szabad elhinni!

Valószínűleg ebben az esetben is adathalászat lehet a háttérben, ne üljünk fel a botrányos felhívásnak és bárhol is látjuk ezt az üzenetet a közösségi oldalakon, azonnal jelentsük, mielőtt mások beleesnének ebbe a gonosz csapdába.