promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Pár óránk maradt frissíteni az OTP netbankot, csalók miatt van rá szükség, létfontosságú döntést hozott a hazai nagybank

Pár óránk maradt frissíteni az OTP netbankot, csalók miatt van rá szükség, létfontosságú döntést hozott a hazai nagybank

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Vegyük komolyan az OTP Bank felhívását, oka van annak, amiért figyelmeztették az ügyfeleket.

Természetes, hogy napjainkra már sokan intézik telefonjukról banki átutalásaikat, ám ennek sajnos negatív hozadéka is van, hiszen egyre több a visszaélés, ami miatt akár az ügyfelek összes pénzére rátehetik a kezüket a csalók.

Számtalan módja van annak, hogy ez az ijesztő forgatókönyv valósággá váljon. Ám a legtöbb esetben még mindig telefonon, megtévesztő hívásokkal próbálják meg kicsikarni a számlaadatokat a gyanútlan emberekből.

A bankok folyamatosan figyelmeztetik az ügyfeleket, hogy senkinek ne adják meg az érzékeny adataikat, legyen szó akár kártyaszámról, akár a kártyán található CVC-kódról, vagy éppen a PIN-kódról. Ugyanakkor akadnak kifinomultabb módszerek, amellyel a bűnözők már észrevétlenül emelhetnek le pénzt a számláról.

Épp emiatt a pénzintézetek igyekeznek beépíteni újabb és újabb biztonsági fejlesztéseket mind a webes felületeikbe, mind pedig az applikációjukba. Ezúttal az OTP rukkolt elő egy új megoldással, ami segíthet csökkenteni a visszaélések számát, ehhez azonban az ügyfeleiket is be kellett vonniuk.

Épp ezért figyelmeztetést küldtek ki a netbankon keresztül, hogy az iOS operációs rendszert használók frissítsék a kapcsolódó mobilalkalmazást, a tranzakciókat ugyanis szombat estétől már csak a legújabb verzióval lehet végrehajtani.

„Ha nem frissül automatikusan, kérjük, hogy frissítsd az alkalmazást 2024. augusztus 24-én 22.00 óráig”

- közölte az OTP Bank. Mint arra az Economx is felhívta a figyelmet, az iPhone tulajok az Appstore-ban ellenőrizhetik, hogy az alkalmazás legfrissebb verzióját használják-e, vagy esetleg még a régit, aminek már nem sokáig lehet hasznát venni.

Természetesen azoknak sem kell megijedniük, akiknek később jut eszükbe frissíteni, ahogy megteszik, ugyanúgy ismét használhatják a banki szolgáltatásokat, mint korábban.