promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Erről azonnal tudnod kell, megelőzheted

OTP-s vagy? Erről azonnal tudnod kell, megelőzheted

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Fontos hír érkezett az OTP-sek számára.

Az elmúlt időszakban a szolgáltatók egyre több üzenetet küldenek a felhasználóknak, így a hírekből nagyon sokszor azonnal értesülhetünk, ha éppen a Gmail vagy a Facebook-on történik valamiféle változás. A hazai nagy cégek is folyamatosan adnak ki közleményeket az újítások kapcsán. Most arról értesülhettünk, hogy fontos biztonsági újítást kapott az OTP MobilBankja.

Nagyon könnyen kideríthetjük, hogy tényleg a banktól hívtak-e bennünket.

Az elmúlt időszakban egyre és másra lehet olvasni az interneten, hogy a csalók újabb és újabb trükköket eszelnek ki, hogy tévesszék meg az óvatlan felhasználókat az interneten vagy éppen felhívva őket. Van, hogy a csalók telefonon hívják az ügyfeleket, és olyan sztorit eszelnek ki, amely alkalmas lehet arra, hogy megtévesszék a felhasználókat, így pedig bankkártya adatokat és internetbelépési adatokat próbálnak tőlük kicsalni.

Az OTP Bank új fejlesztésével azonban ezek kiszűrhetők.

Mint arról a HVG is ír, a MobilBankba belépve, hívás közben a Profil menüpontra (a saját nevük melletti ikonra) kattintva megnézhetik, hogy valóban a bank munkatársával beszélnek-e. Az új funkcióval ellenőrizhető:

  •  banki hívás időpontja
  • a hívószám
  • az ügyfélszolgálati azonosító

Az OTP korábban is közölt már olyan edukáló videókat, amelyekben felhívják az ügyfeleik figyelmét, hogyan jöhetnek rá arra, hogy csalók szeretnék őket befűzni, milyen trükkök segítenek nekünk abban, hogy gyorsan rájöjjünk a turpisságra.