promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egyik este meghallottam, ahogy a férjem mesét mond a kislányunknak: zokogva hívtam fel anyámat, másnap jöttek a költöztetők

Egyik este meghallottam, ahogy a férjem mesét mond a kislányunknak: zokogva hívtam fel anyámat, másnap jöttek a költöztetők

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc

A férjem nem sejtette, hogy hallom a mondókát, de nekem egy perc alatt összeállt a kép.

Jázmin és férje 3 évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent. Ekkor a lány hasában már ott növekedett a házaspár szeme fénye, a kis Ella. Boldogságuk nem is lehetett volna nagyobb, ameddig egy nap az édesanya meg nem hallotta a mesét, amit férje mondott kislányuknak. Most az ő történetüket olvashatjátok:

Sziasztok! Vérző szívvel írok, még a történtek hatása alatt állok. Rengeteg csúnya történetet olvastam itt, igazi kihasználós hálátlan szemét nőkről, meg kangörcsös pasikról, akik nem bírják magukon tartani a nadrágot, ez most nem egy ilyen megboránkoztató, szaftos történet lesz. A férjem és én nagyon szeretjük egymást, a tisztelet ami közöttünk van a mai világban példátlan. Soha nem volt hozzám egy rossz szava, soha nem kritizált, nem követelőzött. A barátnőim irigyeltek, mindig a bosszantó kis problémáikról hallgattam, miközben magamban dülledt a mellkasom, hogy milyen pasit fogtam magamnak.

Sok időt töltöttünk együtt, figyelt rám és a gyerekünket is imádta. Éppen ezért a semmiből érkezett az, amit egyik este hallottam. Korábban értem haza, mint szoktam és a férjem már a kislányunkat altatta. Egy mesét mondott neki. Kihallgattam őket, a szívem elérzékenyült, mert rájöttem, hogy egy saját maga által kitalált mesét mond. A mai napig vissza tudom intézni a történetet.

És tudod kicsi Ella, néha, olyan az élet, hogy meg kell tennünk dolgokat, amiket nem akarunk. Ott kell maradnunk, ha ígéretet tettünk, akkor is, ha szomorúak vagyunk, ha boldogtalanok, ha fáj, mert az ígéret az ígéret kicsi Ella és soha, semmi nem lehet értékesebb az adott szavadnál és a családnál.

De apu - válaszolt a kislányom - miért mondana ilyet a sárkány? Anya azt mondta, hogy küzdeni kell a jóért.

Nos kislányom, anyukád egy bölcs ember és én is ezt mondom. Csak néha a jó, amiért küzdesz, neked nem jó. Tönkremész bele. De egyszer majd megérted kislányom, mi jelent a felelősség és mit jelent az, ha valaki mellett lehorgonyoztál. De addig te csak foglalkozz a boldogsággal. Neked ennyi a dolgod.

Ledöbbentem. Egy pillanat alatt összeállt a kép és tudtam, hogy kiről szól a mese: a férjemről. És egy pillanat alatt minden átértékelődött bennem. Sokszor, amikor hirtelen megleptem őt a konyhába lépve, mintha a könnyeit törölgette volna. Ha nem tudta, hogy figyelem nézett maga elé és bánatos volt. Gyakran ha kinéztem az ablakon láttam, ahogy a kocsiban ülve a kormányra hajtja a fejét, befelé jövet pedig nagy levegőt vesz. Boldogtalan volt. De előttem sosem mutatott semmit.

Megvártam, míg kijön a lányunktól, töltöttem ki két pohár bort és a nappaliban ültem. Mikor meglátott, egyből felvette a szokásos mosolyát, megölelt, a napomról érdeklődött én pedig leállítottam azzal, hogy mindent hallottam. Hallottam a mesét.

Zavartan próbált valamit mondani, de mikor megismételtem, hogy tudom, miről mesélt, akkor összetört. Azt mondta nem akarja a válást és a szülei is depressziósak voltak és úgy érzi ő is az. Próbálja magát tartani, de néha annyira nehéz. Nem velem van a baj - biztosított és nem akarja a válást. Csak egyszerűen kell neki egy kis szünet.

A házasság néha nehéz és nehéz döntéseket kell meghozni. Mi is azt tettük aznap. A válás témáját egyelőre jegeltük, de mi elköltöztünk a kislányommal édesanyámhoz és megbeszéltük, hogy egy kis időre szünetet tartunk, míg eldönti mit szeretne. Féle, rettegek, aggódok érte, miközben a kislányomat is megpróbálom nyugtatni, de fogalmam sincs mi lesz így velem, velünk és főleg a férjemmel. Egyszerűbb lenne, ha félrelépett volna, akkor tudnék rá haragudni.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.