promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Flipper Öcsi sosem találkozott eltitkolt fiával, élete utolsó fellépése után már nem volt többé visszaút

Flipper Öcsi sosem találkozott eltitkolt fiával, élete utolsó fellépése után már nem volt többé visszaút

Borítókép:  Újságmúzeum
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ekkor már nagyon rossz állapotban volt, rövidesen bekövetkezett az, amitől sokan tartottak.

 

Csibészes tekintet, borzas haj, összetéveszthetetlen vállrándítások – legtöbben így emlékszünk Flipper Öcsire, polgári nevén Jeszenszky Bélára, aki már fiatalon olyan magasságokba jutott, mint csak nagyon kevesek. Tehetsége, és kellemes karaktere miatt kódolva volt a siker, és sajnos ugyanígy a bukás is. Mindkettő bekövetkezett az életében.

A reflektorfénytől vakító hangos és rajongással teli nyolcvanas éveket, a Hungária, és a Dolly Roll zenekari, majd végül a Step szólósikereit hirtelen halványodás követte, és ugyan próbálkozott a visszatéréssel nem is egyszer, egy nála sokkal nagyobb erő hatalmába kerítette és nem eresztette többet.

Amikor nyilvánosságra került, hogy alkoholfüggőséggel küzd, riportok, cikkek tömkelege jelent meg róla, fejtegetve a miérteket, holott egyértelmű volt, hogy ez nem egy pár nappal korábban kezdődött probléma. Ekkora már önmaga árnyékává vált, és bár kapott segítő kezeket, megtartani azok csak ideig-óráig tudták, kirángatni pedig már képtelenség volt.

2008. októberében végül kórházba került, és már nem is jött ki onnan, a szervezete nem bírta tovább, még abban az évben, november 25-én örökre elaludt. Alig néhány hónappal korábban, június végén viszont egyszer utoljára még színpadra állt. Féltestvére, Marót Viki így emlékezett vissza az utolsó fellépéséről:

„A Művészetek Palotájában volt egy koncertünk és ő volt az egyik vendég. Akkor én nagyon féltettem őt, végigizgultam az egészet. Valahogy annyira gyengének láttam, bizonytalan volt a járása és hasonlók. A takarásban végig készenlétben álltam, hogy mikor kell közbelépni”

– idézte Kadarkai Endrének adott interjúját a Blikk.

Marót Viki szerint a színpad hiánya volt az egyik ok, ami idáig vezetett, másfelől pedig sosem volt betegségtudata. Az utolsó hetekben, a kórházban azonban már feladta, nem volt visszaút számára. Mint utóbb kiderült, született egy fia is, ám a kapcsolatot már nem volt lehetőségük felvenni egymással:

„Van egy fia, ez ki is derült, egy genetikai vizsgálat kimutatta. Soha nem találkoztak, de szerintem kellett hogy tudjon róla, a fiú állítólag a tudtára akarta adni, de ő ezt valahogy figyelmen kívül hagyta. De nem hiszem, hogy ha tudta volna, hogy van egy fia, máshogy alakul az élete”

– mondta Viki.