promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szikora Róbert kipakolt Fenyő Miklósról, ezért hagyta ott a Hungária együttest, fény derült a vitájuk valódi okára

Szikora Róbert kipakolt Fenyő Miklósról, ezért hagyta ott a Hungária együttest, fény derült a vitájuk valódi okára

Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Szikora Róbert sok év után elmondta, mi történt valójában Fenyő Miklós és közte.

Június elsején Fenyő Miklós és a Hungária együttes felrobbantotta a Puskás Arénát, hiszen ezen a napon volt a Most vagy soha koncertjük, ahol tízezrek tomboltak és buliztak a legismertebb slágerekre. A rajongók felejthetetlen koncertélményébe még az eső sem zavart be; sőt, még az esemény végén, sokadik elbúcsúzás után sem akarták elengedni a zenei legendákat, egyre csak azt skandálták nekik, hogy "nem megyünk haza".

Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Dolly, és Novai Gábor hatalmas bulit csináltak a Puskás Arénában, ők is olyan ikonok, akik sohasem mennek ki a divatból, kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt üvöltve énekelték például a Csókkirályt, és a Ciaó Marina című dalt.

Persze nem mindig volt ilyen szoros a kötelék Fenyő és Szikora között, hiszen annak idején egy komoly vita alakult ki köztük, aminek az lett a vége, hogy a Csikidam Király kilépett az együttesből. Több, mint 40 éve háromfelé oszlott fel a Hungária: Szikora Róbert 1982-ben lépett ki, és megalakította az R-GO együttest, Fenyő Miklós egyedül folytatta, míg a többiek a Dolly Roll-ban maradtak együtt. Szikorának azért kellett annak idején távoznia az együttesből, mert Fenyő Miklós tudomására jutott, hogy zenésztársa diszkóslágereket írt Szűcs Judithnak, mégpedig Bob Lanky álnéven.

Szikora visszaemlékezése szerint a zenekar grémiuma meg akarta őt fegyelmezni, el akarta tiltani az egyéb munkáktól, és ezt nagyon rosszul viselte, mert úgy éreztem, amennyit elért, ahhoz képest ez nagyon méltatlan eljárás. Az R-GO frontembere az Origónak azt mondta, hogy önszántából ki se mert volna lépni az együttesből, de a felesége azt mondta neki, ne engedje, hogy fenyegessék, induljon el inkább a maga útján.

„A Jóisten jelölt irányt, a feleségem adta a bátorítást az első lépésekhez”

- fogalmazott az interjúban Szikora Róbert.

Hozzátette, hogy nem Fenyő miatt jött el az együttesből, hanem az egész Hungária zárta ki őt, és tette lehetetlenné a helyzetét. Szikora nem mondta ki, hogy Fenyő Miklós lett volna a felelős, hiszen ez egy héttagú zenekar volt, amiben mindenki ugyanúgy gondolkodott, mint a vezető. Mikor maga Szikora is zenekarvezető lett az R-GO-ban, megértette a dolgot.

„Az egy másik korszak volt, a zenekarokon olyan óriási nyomás volt az ismertség és az állami zeneipar miatt, amit ma el sem lehet képzelni”

- hangsúlyozta.

Fenyő és Szikora egyébként pár évvel a vita után ki is békült egymással: 1985-ben találkoztak az Országos Rendező Irodában, és nem tudtak úgy elmenni egymás mellett, hogy ne ölelték volna meg egymást. Szikora elmondása szerint az egy drámai mozdulat volt, de egyben annyira emberi, hogy a mai napig meghatódik, ha csak rágondol.