promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
80 évig pihent a föld alatt egy II. világháborús gépfegyver, ami ezután történt vele, az maga a csoda
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte hihetetlen, hogy mit kihozott belőle egy ügyeskezű restaurátor.

Magyarországon is népszerű a különböző világháborús relikviák kutatása, legyen szó akár csekélyebb tárgyakról, mint akár egy sisak, kulacs, vagy épp övcsat, egészen a nagyobbakig, mint például a Balatonakarattyánál vízbe zuhant Messerschmitt Me 109.

A keresésre különböző módszereink lehetnek, ám érdemes tájékozódni ezek jogi hátteréről, ugyanis míg egyes hobbik, mint például a mágneshorgászat legálisnak számít, addig a fémdetektorok használata engedélyhez kötött.

Ám bármivel is próbálkozunk, nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor valamit kihúzunk a vízből, vagy előásunk a föld mélyéről. Ebben a videóban egy második világháború idejéből származó gépfegyvert láthatunk, melynek dobjában még ott voltak a töltények is.

A vállalkozó kedvű restaurátor ennek tudatában nagyon óvatosan szedte szét a dobot, valamint magát a fegyvert is, amiből rengeteg rárakódott földet távolított el, majd a rozsdától is alaposan megtisztította.

Egyáltalán nem volt könnyű dolga, ez nem az a fajta felújítás, ahol elég megdörzsölni egy kis WD40-nel a piszkos részeket. Aprólékosan, a legkisebb darabjaira szedte szét a fegyvert, és szó szerint mindent bevetett a siker érdekében.

Az eredmény azonban egészen elképesztő lett, és bár látszanak az idő vasfogai a fémen, az új tussal méltó módon állított emléket a katonának, aki egykoron magánál hordta a fegyvert.

Habár ez egy igazán különleges hobbinak tűnik, minden kincskeresőnek javasoljuk, ha fegyvert talál, azt adja le a rendőrségen! Ezek még évtizedek elteltével sem játékszerek, egy régi töltény is képes bajt okozni, úgyhogy inkább maradjunk csak az ilyen videóknál, mint ez is.

A csatornán egyébként nem csupán fegyvereket, de használati tárgyakat (székek, lámpások) restaurálásának videóit is megnézhetjük, ezek már jóval ártatlanabb tevékenységek, szóval érdemes körülnézni, jó néhány mesterfogást elsajátíthatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás