promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
36 millió forintot találtak egy rozsdás széfben, filléres hobbijukból lettek dúsgazdagok a kincsvadászok
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ennél mesésebb fogásról nem is álmodhatott volna a szerencsés pár.

A horgászok leginkább az óriáshalakról álmodoznak, több tíz kilós folyami szörnyekről, melyekkel címlapokra kerülhetnek és rekordokat állíthatnak fel. A pecázásnak azonban van egy másik vállfaja, ami egészen másról szól, mégis egyre többen odáig vannak érte.

Ez pedig a mágneshorgászat, és nem is véletlenül kezd a világ minden táján népszerűvé válni. Ennek több oka is van, az egyik, hogy alig néhány ezer forintból kijön egy szett, ami egy erős mágnesből, valamint egy tetszőleges hosszúságú kötélből áll.

A használata pofonegyszerű, a mágnest bedobjuk a vízbe, és ha ellenállásba ütközünk, megpróbáljuk kihúzni azt, így izgalom is van bőven. A fémhulladékok kiemelésével ráadásul még a környezetünket is tisztítjuk, így bátran kijelenthető, hogy kevés ennél jobb hobbi létezik.

Pláne akkor, ha még milliókat is kaszálhatunk vele – ez történt ugyanis egy amerikai párral. James Kane és Barbie Agostini múlt pénteken indult mágneshorgászatra a Queensben található Flushing Meadows Corona Parkban lévő tóhoz, és már a fogásuk sem volt mindennapi, hiszen egy széfet emeltek ki a vízből.

Miután kinyitották, egészen elképesztő dologgal szembesültek, hiszen a széf tele volt 100 dolláros bankókkal. Habár a víz és az iszap nem kímélte a bankókat, tisztítás és szárítás után ugyanannyit értek, mint bármelyik másik 100 dolláros.

A pár ráadásul meg is tarthatta csaknem 100 ezer dollárnyi, vagyi átszámolva 36 millió forintos összeget, ugyanis a rendőrség nem tudta beazonosítani, hogy kié lehet a pénz. Sem a bankjegyeken, sem a széfen nem volt semmiféle azonosító.

A házaspár elmondta, hogy a koronavírus járvány idején kezdtek el mágneshorgászni. Elmondásuk szerint korábban találtak már második világháborús gránátokat, tizenkilencedik századi fegyvereket és egy motorkerékpárt is, de a mostani volt a legértékesebb fogásuk.

Forrás: BBC

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás