promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1,1 milliárd forint értékű kincset talált egy kisfiú, aki életében először játszadozott fémdetektorral
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 3 éves kölyök által megtalált, 16. századból származó aranymedálon különleges szimbólum látható.

Minden bizonnyal az angliai Essexben élő James Hyatt volt 2010-ben a világ legszerencsésebb kisfiúja, hiszen a kis lurkó kincsvadászatra indult az édesapjával, és életében először próbált fémdetektorral találni valami érdekeset, majd olyasmire lelt, amire mások egész életükben várnak: egy hihetetlenül értékes aranymedált a 16. századból, ami ráadásul nem is lapult túl mélyen a föld alatt.

James Hyatt izgatottan mesélte annak idején a riportereknek, hogy mentek, és egyszer csak elkezdett hangosan sípolni a fémdetektor. Óvatosan kapirgált a jelzés helyén az édesapja, mit sem sejtve arról, hogy mi vár rá, és nagyjából 20 centi mélyen megtalálta az elképesztő leletet: egy nagyjából 8 grammos, 73 százaléknyi aranyból készült, úgy 500 éves medált, amin állítólag Szűz Mária látható egy kereszttel.

Szinte rögtön felbecsültették a különleges mintázattal rendelkező aranymedált, amiről végül kiderült, hogy 2,5 millió angol fontot, vagyis mai árfolyamon körülbelül 1,1 milliárd forintot ért – ezt az összeget pedig természetesen megosztják azzal az emberrel, akinek a birtokán megtalálták.

Az ilyen régi medálok állítólag a belsejükben is apró kincseket rejtettek, de a szakértők szerint nem lehet már kinyitni ezt az ereklyét, így nem derült ki, hogy pontosan mi is van benne, ha van egyáltalán benne valami – valószínűleg senki sem akarta tönkretenni az aranymedált csupán azért, hogy megtudjuk az igazságot.

Itt lehet megnézni egy videót a hatalmas értékű felfedezésről és az akkor 3 éves James Hyatt-ről, aki jól látható, illetve teljesen érthető módon nagyon büszke volt és boldog, hogy ilyen csodálatos dolgot talált:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás