promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Buckingham-palota nem titkolózik tovább, olyat tettek amire senki sem számított ezekben a vészterhes időkben
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Feltárul a Buckingham-palota összes titka?

A királyi család képe, amint a Buckingham-palota erkélyéről integet a tömegnek, nem csak a brit nemzettudatba ivódott bele végérvényesen, hanem az egész világéba is. Nagy-Britanniát el sem tudnánk már képzelni a Windsor-ház nélkül, ami kissé talán furcsa is.

A brit uralkodóháznak ugyanis bár ma kevesebb hatalma és befolyása van, mint az ország történetében korábban bármikor, mégis, soha nem foglalkoztatta jobban az embereket az uralkodóház magánélete, mint manapság - pedig már a 80-as, 90-es évek is nagyon durva időszak volt, ami Diana hercegnő halálával tetőződött be.

A királyi család élete a legkomolyabb bulvár, ami csak létezhet. Katalin hercegné rákos? III. Károly idő előtt le kell köszönjön a trónról? Harry és Meghan el fognak válni? Mi van a két testvér között? Mindannyiunkat izgatnak ezek a kérdések, mindnyájan szeretnénk belesni a kulisszák mögé - nem véletlenül olyn népszerű A korona című Netflix sorozat, vagy ver nagy hullámokat a Harry & Meghan dokumentumfilm, vagy Harry herceg életrajzi könyve

A Buckingham-palota azonban a napokban olyan bejelentést tett, ami teljesen új megvilágításba helyezi az uralkodócsaládot. 

Most először a nagyközönségnek is lehetősége nyílik arra, hogy a királyi család szemszögéből szemlélje a látványt, mivel a palota keleti szárnyát megnyitják a látogatók előtt.

A tárlatvezetések során megtekinthető lesz a középső terem is, amely az erkélyre vezet. Bár magára az erkélyre nem lehet feljutni, a látogatók a hálós függönyökön keresztül bepillanthatnak a kilátásba, amelyet a király és a királynő élvez, miközben integetnek a tömegnek az erkélyről.

"A látogatók nem léphetnek majd ki az erkélyre, de minden bizonnyal megtapasztalják majd annak a szobának a hatását és hangulatát, valamint az ablakból nyíló kilátást"

- árulta el a palota egyik bennfentese a Telegraphnak. A keleti szárny megnyitásáról szóló döntés a király azon törekvését tükrözi, hogy a királyi rezidenciákat hozzáférhetőbbé tegye a nagyközönség számára. III. Károly jelenleg is a rákkal folytat élet-halál harcot, de még ezekben a nehéz napokban is törekszik rá, hogy betartsa uralkodása kezdetén tett ígéretét.

Ezt követte a bejelentés, miszerint a Balmoral is megnyitja kapuit, így a látogatók bepillantást nyerhetnek azokba a szobákba, ahol II. Erzsébet utolsó napjait töltötte.

A 100 és 150 font közötti jegyek kevesebb mint 24 óra alatt elfogytak.

A Balmoral honlapja a kereslet miatt rövid időre össze is omlott. A látogatók kis csoportjai szakértő idegenvezetők vezetésével sétálhatnak végig a főemelet szobáin, amelyek a királyi kollekció kiemelkedő darabjaival vannak berendezve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás