promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kaszát kapott a Netflix népszerű sorozata, ez lesz az utolsó évad
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A II. Erzsébet életét végigkövető A korona végét egyszer már bejelentették, végül kapott még egy esélyt. A 6. évaddal azonban végleg búcsúzik a sorozat, kijött az előzetes.

A Korona nem csak a Netflix egyik legnépszerűbb, hanem az egyik legjobb sorozata is. Peter Morgan, a sorozat kreátora harcedzett alkotó, ha királyok, uralkodók, és politikai személyiségek életéről van szó, korábban ő írta Az utolsó skót királyt, a Frost/Nixon-t és 2006-os A királynőt is. Ez utóbbi alapján nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a filmest már nagyon rég érdekelte a brit uralkodó család drámája, hiszen ez a film is arról szól, hogy Diana hercegnő tragikus balesetére hogyan reagált II. Erzsébet és a királyi udvar, és miért?

Morgannak aztán még a nagy streaming-bomba kezdetén, 2016-ban nyílt lehetősége rá, hogy még alaposabban elmerüljön a brit királyi család viselt dolgaiban. A Korona II. Erzsébet trónra lépésével vezet be minket ebbe a különös világba, és mutatja be az uralkodás árnyoldalait, ami rengeteg lemondást és kötelezettséget kíván a család tagjaitól. A Korona ugyanakkor nem dokumentum-sorozat, hanem fikciós mű, bár az alapját valós események adják, azokat úgy mutatja be, hogy drámailag minél átélhetőbb legyen. 

A sorozat különlegessége, hogy bár folytatásos történetről beszélünk, ahogy haladunk az időben, mindig lecserélődik a teljesszínész gárda, ettől magának a sorozatnak is amolyan antológia jellege lesz.

Az első két évadban Claire Foy bújt II. Erzsébet bőrébe, a középkorú uralkodót Olivia Colman keltette életre, míg az időskorú királynőt Imelda Staunton, aki főleg a Harry Potterből lehet ismerős a mindenki által gyűlölt és utált Dolores Umbridge parádés megformálásáért.

Ebből értelemszerűen következik, hogy bármennyire is népszerű a sorozat, a hatodik évaddal véget ér, hiszen egyre jobban közeledünk II. Erzsébet tavalyi halálához. Már ezt is egyfajta ráadásként foghatjuk fel, mivel az előzetes tervek még úgy szóltak 2020 környékén, hogy az 5. évaddal zárul a sorozat. Végül nem így lett.

Most premierdátumot és ízelítő előzetest is kapott a Netflix sorozat búcsú évada, amit itt lehet megtekinteni. Az utolsó évad két részletben fog érkezni:

2023 november 16-án 4 rész

2023 december 14-én 6 rész

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás