promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fájó szívvel értesült a világ Katalin és Károly döntéséről, minden megváltozott a királyi családban ezen a Húsvéton
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teljesen széthullott a család, több évtizedes hagyományt törtek meg.

Tűkön ülve várta a világ, hogy a hagyományőrző- és tisztelő, formalitásokat teljes mértékben betartó brit királyi család a közelmúltban rájuk szakadó nehézségek mellett hogyan fogja megünnepelni a Húsvétot.

III. Károly király a hírek szerint húsvét vasárnap részt vesz a templomi istentiszteleten. Az uralkodó, aki jelenleg rákbetegsége miatt kezelés alatt áll, állítólag tiszteletét teszi a windsori Szent György-kápolnában tartandó éves húsvéti misén, de az azt követő hagyományos húsvéti ebédet nem tartja meg - erősítette meg több jelentés szerint a Buckingham-palota. Ezzel hosszú hagyományt tör meg és vélhetően nagyon nehéz volt meghoznia azt a döntést, hogy nem követi szeretett édesanyja egyik kedvenc ünnepi szokását, II. Erzsébet ugyanis híresen szerette az ilyen családi protokoll rendezvényeket.
Egészségére való tekintettel a 75 éves Károly várhatóan felesége, Kamilla királynő mellett fog ülni, távol a gyülekezettől. Várhatóan elővigyázatosságból kevesebb ember lesz jelen.

Egy forrás a Telegraphnak elmondta, hogy a volt walesi herceg terve, hogy vasárnap személyesen is részt vesz a megemlékezésen, "annak a jele, hogy a dolgok jó irányba haladnak" az egészségét illetően.

A közelgő istentisztelet lesz Károly első nyilvános szereplése közel két hónap óta. Legutóbb február elején látták, amint Kamillával együtt templomba megy a norfolki Sandringhamben található Szent Mária Magdolna templomba. A király vidámnak tűnt, ahogy integetett a fotósoknak.

Károly február 5-én jelentette be rákdiagnózisát - egy héttel azután, hogy megnagyobbodott prosztatája miatt megműtötték.

Menye, Kate Middleton március 22-én hozta nyilvánosságra, hogy egy tervezett hasi műtétet követően nála is rákot diagnosztizáltak. A háromgyermekes anyuka, 42 éves, elmondta, hogy jelenleg "megelőző kemoterápián" vesz részt, és magánélete tiszteletben tartását kérte. Ez nem egyszerű dolog, mivel a britek rettenetesen aggódnak szeretett hercegéjükért és a palota hírzárlata csak rátesz az aggodalmaikra.

"Jól vagyok, és napról napra erősebb leszek azáltal, hogy azokra a dolgokra koncentrálok, amelyek segítenek a gyógyulásban, a testemben, a lelkemben és a szellememben" - biztosította az embereket a bátorító szavakkal.

A walesi hercegnő idén nem jelenik meg a királyi család húsvéti hagyományos rendezvényein Múlt szombaton Kate Middleton, férje, Vilmos herceg és három gyermekük - a 10 éves György herceg, a 8 éves Charlotte hercegnő és az 5 éves Lajos herceg - a norfolki Anmer Hall rezidenciájukra utazott. Az ötfős család várhatóan szűk körű húsvéti ünnepséget tart.

Különösen szomorú, hogy egyre kevesebbszer tud találkozni a korábban nagyon összetartó család. Harry és Meghan természetesen nem terveznek a palotába utazni, ők Amerikában, a saját otthonukban ünneplik majd meg a húsvétot.

Forrás: pagesix.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás