promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly állapota súlyosabb mint gondoltuk? A rák mellett egy másik betegséggel is meg kell küzdenie a királynak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Harry herceg rántotta le a leplet édesapja betegségéről.

A  brit királyi család több tagjával kapcsolatban is riasztó híreket kaptunk mostanában. Miután nagyjából két hónappal ezelőtt kiderült, hogy Katalin hercegné egészségi problémája miatt hasi műtétre szorul, nem sokra rá III. Károly rákos megbetegedése sokkolta a világot.

Azt azóta sem tudni, hogy pontosan milyen rákkal küzd az uralkodó, a Buckingham-palota ugyanis a mai napig nem adott erről tájékoztatást, a britek közül azonban sokan már arra készülnek, hogy II. Erzsébet fia nem sokáig marad majd a trónon. Elképzelhető ugyanis, hogy a betegség miatt Károly király annyira uralkodásképtelenné válik majd, hogy végül Vilmos hercegnek kell majd átvennie az ügyeit, melyről alábbi cikkünkben számoltunk be bővebben:

A király aktuális állapotáról jelenleg annyit lehet tudni, hogy alig több mint három héttel ezelőtt kezdte mg a járóbeteg-kezelést a rák egy nem közölt típusa miatt. A kezelések további menetéről egyelőre nincsenek információk, ám szintén friss hír, hogy a király már vissza is tért hivatalos teendőihöz, nemrégiben ugyanis a brit miniszterelnökkel, Rishi Sunakkal találkozott egy hivatalos megbeszélés keretén belül.

A Buckingham-palotában Rishi Sunak pedig most azt mondta a királynak, hogy az egész ország mögötte áll, a miniszterelnök pedig azt is megjegyezte, hogy mennyire megörült a király láttán:

Csodálatos látni, hogy ilyen jól nézel ki.

- mondta neki.

III. Károly és Rishi Sunak találkozójáról egy videó is napvilágot látott, amit alább meg is tekinthetsz!

A király állapota kapcsán azonban továbbra is felmerülnek aggasztó előjelek. Harry herceg 2022-es Spare című memoárjából ugyanis kiderült, hogy nem csak a most diagnosztizált rák az egyetlen betegség, amellyel az uralkodónak meg kell küzdenie. A könyvből, ami egyébként igen nagy botrányt keltett annak idején, kiderült hogy III. Károly királynak komoly mozgásszervi panaszai is vannak.

Mint az Harry beszámolójából kiderült édesapja, állandó nyak- és hátfájással küzd, illetve porckorongsérve van, amely miatt utazni is csak speciális körülmények között tud. Ezen felül a Buckingham-palotában található trónján különleges párnákat helyeztek el, amelyek segítenek mérsékelni a mozgásszervi panaszait.

Forrás: Velvet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás