promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan hírek érkeztek a rákkal küzdő III. Károly állapotáról, könnyekben tört ki a király amikor meglátta a neki szánt üzeneteket
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly a minap visszatért hivatalos uralkodói feladataihoz, amely során fény derült néhány információra a jelenlegi állapotáról is.

Mint az ismeretes, a brit királyi család több tagjával kapcsolatban is riasztó híreket kaptunk mostanában. Nagyjából két hónapja derült ki, hogy Katalin hercegné egészségi problémája miatt hasi műtétre szorul, nem sokkal később pedig III. Károly rákos megbetegedése sokkolta a világot.

Azt azóta sem tudni, hogy pontosan milyen rákkal küzd az uralkodó, a Buckingham-palota ugyanis a mai napig nem adott erről tájékoztatást, a britek közül azonban sokan már arra készülnek, hogy II. Erzsébet fia nem sokáig marad majd a trónon. Elképzelhető ugyanis, hogy a betegség miatt Károly király annyira uralkodásképtelenné válik majd, hogy végül Vilmos hercegnek kell majd átvennie az ügyeit.

Erről azonban még nincsen szó, a király ugyanis a minap megtartotta első személyes audienciáját Rishi Sunak brit miniszterelnökkel mindössze pár héttel a február eleji rákdiagnózisa után.

III. Károly a találkozón bevallotta, hogy nagyon sokszor konkrétan sírva fakad a rengeteg jókívánságtól amit az emberektől kap.

 Annyi csodálatos üzenetet és jókívánságot kaptam, hogy az idő nagy részében egyszerűen könnyekben török ki

- újságolta Sunaknak a találkozón.

A király szerda késő délután négyszemközt találkozott a brit miniszterelnökkel a Buckingham-palotában, abból a célból, hogy megvitassák a kormány aktuális ügyeit.

A király aktuális állapotáról jelenleg annyit lehet tudni, hogy alig több mint két héttel ezelőtt kezdte mg a járóbeteg-kezelést a rák egy nem közölt típusa miatt, a tegnapi találkozón pedig úgy tűnt elég jó formának örvend. A kezelések további menetéről egyelőre nincsenek információk, ám az hogy ennyire gyorsan visszatért hivatalos teendőihöz mindenképpen jó jelnek számít.

A Buckingham-palotában Rishi Sunak pedig most azt mondta a királynak, hogy az egész ország mögötte áll.

Miután bemutatták a királynak a találkozókon, a miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy mennyire megörült a király láttán:

Csodálatos látni, hogy ilyen jól nézel ki.

- mondta neki.

A király rákdiagnózisának február 5-i bejelentésekor a Buckingham-palota egyébként azt közölte, hogy az orvosok azt tanácsolták III. Károlynak, hogy egy időre halassza el a hivatalos feladatait, ám úgy tűnik az uralkodó úgy éreztem mégis van olyan állapotban, hogy ezeket megfelelően eltudja látni.

III. Károly és Rishi Sunak találkozójáról egy videó is napvilágot látott, amit alább meg is tekinthetsz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás