promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki Károllyal foglalkozik, de egy másik családtag is rákos: fél éven belül két halálos kór is megtámadta a brit királyi család tagját
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Róla alig szólnak híradások, pedig súlyos az állapota.

A brit királyi családban mostanában egymást érik a szomorú hírek: II. Erzsébet halála az egész világot megrendítette, most azonban ismét értük aggódnak. Először arról szóltak a híradások, hogy Katalin egy kisebb egészségügyi probléma miatt kórházi kezelésre szorult. Állapotáról a palota nem adott felvilágosítást, így természetesen mindenki találgatni kezdett, szörnyűbbnél szörnyűbb hírek érkeztek: néhány lap még azt is megszellőztette, hogy Katalin kómában lehet. Szerencsére Katalin jól van és a legutolsó információk szerint már otthonában lábadozik, szerettei körében.

Nem sokkal ezután Károly hercegről jöttek aggasztó hírek: először csak rossz egészségügyi állapotáról számoltak be, majd konkretizálták is. A király rákos. Azt, hogy pontosan milyen rák, azt nem árulták el. Egyrészt a palota minden esetben nagyon körültekintően és óvatosan fogalmaz, másrészt féle, hogy ebben az esetben a nép jobban aggódna, elkezdené latolgatni Károly túlélési esélyeit és ez nagyban rontaná a közhangulatot. Nem mellesleg pedig felesleges nyomást tenne a palotára és Károlyra is.

Most azonban egy újabb családtagról derül ki, hogy szintén rákos megbetegedésben szenved. Sarah Ferguson (Sára yorki hercegné) izgatottan várja, hogy kiderüljön, vajon az agresszív bőrrák, amellyel diagnosztizálták, továbbterjedt-e. Az orvosok nem rég eltávolítottak egy anyajegyet a testéről, amely rosszindulatú melanomának bizonyult - ez a bőrrák legsúlyosabb formája. A 64 éves Sárát mindössze hat hónappal azután érte ez a sokkoló egészségügyi csapás, hogy mellrákkal kezelték. A yorki hercegnőről azt mondták, hogy meglepően jó hangulatú, de nyomasztónak találja, hogy hat hónapon belül másodszor is rákot diagnosztizáltak nála. Korábban mellrákot diagnosztizáltak nála, amelynek következtében meg kellett operálnia András herceg exfeleségét. Ez egy rutinvizsgálat keretein belül derült ki, a hercegné mammográfiára érkezett. Most ismét át kell ezt élnie, izgalommal várja az eredményeket, hogy kiderüljön, az agresszív betegség máshol is elterjedt-e a szervezetében. A bőrgyógyászok azután keltettek riadalmat, hogy tavaly, egy helyreállító mellműtét során több anyajegyet is eltávolítottak a testéről. A karácsony után néhány nappal elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy az egyik anyajegy rosszindulatú. A yorki hercegné az elmúlt hetekben Ausztriában lábadozott. A bennfentesek szerint nem volt könnyű időszak ez Sára hercegné számára. További vizsgálatoknak kell alávetnie magát, de remélik, hogy az anyajegyet elég korán megtalálták ahhoz, hogy elkerüljék a további egészségügyi problémákat.

Forrás: thesun

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás