promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért nem árulta el a királyi család, hogy III. Károly milyen rákbetegségben szenved? Felerősödtek az aggódó hangok a hiányzó részletek miatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem értik, hogy a Buckingham-palota miért nem árulta el, hogy pontosan milyen rákbtegsége van III. Károlynak.

Sokkoló hírekre kapta fel a fejét a világ tegnap kora este. A Buckingham-palota hétfőn, 6 óra körül tette közzé sokkoló bejelentését, miszerint a jelenlegi brit uralkodó III. Károly király rákbetegséggel küzd. Ez pedig egy rendkívül szokatlan lépés volt a palotától, így jogosan merült fel a kérdés, hogy miért jelentette be ennyire korán a király betegségét és miért hagytak ki bizonyos részleteket vele kapcsolatban?

A Buckingham-palota a közleményben arra ugyanis kitért, hogy őfelségét nem prosztatarákkal diagnosztizálták az orvosok, ám arra nem tettek utalást, hogy milyen rákbetegségben szenved őfelsége. 

A Mirror ennek kapcsán most arról ír, hogy az előzményeit tekintve III. Károly stílusához abszolút illene, hogy megossza a nyilvánossággal a rákdiagnózisának néhány részletét. A palota azonban úgy döntött, hogy nem árulja el a betegséges bizonyos részleteket, például a rákbetegséges pontos típusát vélhetően azért, hogy elkerüljék a kezelésével és a prognózisokkal kapcsolatos spekulációkat. Ugyanakkor előfordulhat, hogy ezzel inkább csak még jobban felerősítik az aggódó hangokat.

Károly király egyébként korábban nyíltan beszélt egészségügyi problémáiról, például néhány héttel ezelőtt is amikor elárulta, hogy jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatt kezelik és ezt is annak szellemében tették, hogy minél több férfi figyelmét felhívják arra, hogy végeztessék el minél többen a prosztata egészséges működéséhez szükséges vizsgálatokat.

A tegnapi bejelentés is hasonló szellemben hangzott el, de mégis nagyon sokakat felbosszantotta, hogy nem tudták meg pontosan milyen rákbetegséggel küzd az uralkodó. Míg ugyanis a brit királyi család a múltban titokban tartotta egészségügyi problémáit, ez a tendencia az elmúlt években megváltozott és többen is megosztották egészségügyi problémáikat a nyilvánossággal a megértés és a tudatosság növelése érdekében.

Károly király rákdiagnózisát azért hozhatták nyilvánosságra hogy elkerüljék a találgatásokat, de egyúttal azért is, hogy növeljék a közvélemény megértését a rákbetegségben szenvedőkel szemben.

 Édesapja diagnózisát követően egyébként Harry herceg rendkívüli döntést hozott és azonnal Angliába utazott Kaliforniából.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás