promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly teljesen uralkodásképtelenné válik? Aggasztó fejlemények a király betegségében
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokan aggódnak a királyért, amióta kiderült, hogy rákos megbetegedéssel küzd.

Az egész világot megrázta nemrégiben a Buckingham-palota bejelentése, miszerint III. Károly király rákos megbetegedéssel küzd. A jelenlegi brit uralkodó ezt követően szombat este állt először nyilvánosság elé a bejelentés után, szívszorító nyilatkozatában pedig megköszönte mindenkinek a támogatását ebben a nehéz időszakban.

A király hangsúlyozta, hogy ezek a jókívánságok nagyban segítették a felépülését, "az ilyen kedves gondolatok pedig a legnagyobb vígaszt és bátorítást jelentik a számára".

„Szeretném őszinte köszönetemet kifejezni a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amelyet az elmúlt napokban kaptam. Amint azt azok tudják, akiket átélték már ezt a betegséget, az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vígaszt és bátorítást”

Ezt követően III. Károly köszönetet mondott családjának is, akik elképesztő támogatást nyújtanak neki a lesújtó diagnózis óta, ám ezek a megható szavai komoly aggodalmakat váltottak ki az emberekből, sokan ugyanis úgy érezték, mintha a király már előre búcsúzkodna ezekkel a szavakkal.

A királyi családhoz közel álló források szerint az uralkodó egyébként most a pihenésre összpontosít, hogy felkészüljön a további kezelésekre és a norfolki birtokán lábadozik. Állapotát a londoni klinikán egy prosztata-megnagyobbodás miatti műtét során fedezték fel a múlt hónapban, ám az biztos, hogy nem prosztatarákkal küzd. Egy neves onkológus korábban azt tippelte, hogy III. Károly húgyhólyagrákkal küzdhet, ám ezt egyelőre nem erősítették meg.

A közvéleményt természetesen nagyon megrázta Károly király betegsége, ám a titkolózás miatt állapota súlyosságát illetően sokakban felemerült, hogy mi lenne akkor ha az uralkodó kénytelen lenne lemondani a trónról.

Azt a szakértők egyébként nem tartják valószínűnek, hogy a király önként mondjon le az uralkodásról, de könnyen előfordulhat az is, hogy ez nem önszántából történne meg. Egy olyan szituáció ugyanis könnyebben előállhat, amikor Károlynak már nem lenne beleszólása abba, hogy mi történik.

Ha a király teljesen beszéd-, vagy mozgásképtelenné válna, vagy esetleg komoly szellemi hanyatlás következne be nála, életbe léphetne a régenség intézménye.

Ebben az esetben azonban fiából, Vilmosból még nem lenne király, azonban az apja helyett ő intézné a királyi teendőket, miközben az államfő hivatalosan továbbra is Károly maradna. 

Egy másik eshetőség pedig az, hogy ideiglenes esetekben pedig, például ha műtétre lenne szüksége az államtanácsosai helyettesíthetik a királyt, a Buckingham-palota azonban egyelőre hangsúlyozza, hogy ezt a megoldást egyáltalán nem tervezik bevetni, Kamilla királyné ugyanis továbbra is támogatja a királyt a kezelés alatt, de ezalatt is ellátja közfeladatait.

Egyelőre úgy tűnik tehát, hogy Károly király nem szeretne lemondani, ám mint azt tudjuk a brit királyi család háza táján bármi megtörténhet.

Forrás: Mirror /Glamour

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás