promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Híres orvos rántotta le a leplet III. Károly rákos megbetegedésének részleteiről, kiderült milyen állapotban lehet valójában a király
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy neves onkológus fedte fel III. Károly daganatos megbetegedésének lehetséges típusát.

A brit királyi család háza tájáról nagyon rossz hírek érkeztek az elmúlt napokban, a Buckingham-palota ugyanis közleményt adott ki arról, hogy III. Károly rákbetegséggel küzd, a kezelések pedig már el is kezdődtek, hogy a király minél hamarabb vissza tudjon térni majd a nyilvánosság elé a királyi család dolgait képviselve.

A hír természetesen az egész világot megdöbbentette, hiszen nagyon váratlanul jött a bejelentés, így nem is csoda, hogy Harry herceg is rendkívüli döntést hozott, és azonnal repült is haza beteg apjához, Amerikát szempillantás alatt maga mögött hagyta, miután tudatták vele a híreket.

A Buckingam-palota azonban azt nem közölte, hogy milyen típusú rákkal küzd a brit uralkodó, ám betegsége eredete azóta is nagyon érdekli az embereket. Egy egészségügyi szakértő azonban most felfedte, hogy szerinte milyen típusú daganata lehet III. Károlynak.

A szakértő szerint a király korai húgyhólyagrákban szenvedhet, ez ugyanis a legvalószínűbben kideríthető formája a betegségnek a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatti kezelés során.  A palota február 5-én, hétfőn este kiadott közleményében ugyanis azt megerősítette, hogy III. Károly biztosan nem prosztatarákkal küzd.

Robert Thomas professzor szerint, aki az Addenbrooke-i kórház főállású onkológusa szerint ennek tükrében a legvalószínűbb diagnózis a korai húgyhólyagrák, a rák ezen formáját ugyanis legtöbbször a prosztatakezelés során észlelik.

Az orvos a National World-nek a következőket mondta a király feltételezett betegségéről:

A húgycsőben a húgyhólyaghoz hasonló sejtek találhatók. A kezelés cisztoszkópiával történő sebészeti eltávolítás lenne – bár lehet, hogy ezt már megtették. Ha a daganat nem terjedt át a húgycső izomzatába vagy a hólyagfalba, akkor hígított kemoterápiát kell alkalmazni. Általában hat héten keresztül hetente egyszer injekciózzák a hólyagba – ez hólyaggyulladást okoz, de a prognózis általában nagyon jó – bár természetesen nem tudunk minden részletet – ez megmagyarázza, miért mondják, hogy hat hétig nincs szolgálat.

A Buckingham-palota természetesen nem erősítette meg az orvos feltételezéseit, ha pedig a brit uralkodó család titokzatosságát vesszük alapul talán erre soha nem is fog sor kerülni.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás