promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli botrány, III. Károly betegsége kapcsán olyat írt a BBC, amely alaposan kiakasztotta az embereket
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Korainak érezték a témát az emberek.

A brit királyi család háza tájáról rossz hírek érkeztek az elmúlt napokban, hiszen a Buckingham-palota közleményt adott ki arról, hogy III. Károly rákos, így pedig már el is kezdődtek a kezelések, hogy a király minél hamarabb vissza tudjon térni majd a nyilvánosság elé a királyi család dolgait képviselve. A hír megdöbbentette az egész világot, hiszen nagyon váratlanul jött a bejelentés, Harry herceg is rendkívüli döntést hozott, és azonnal repült is haza beteg apjához, Amerikát szempillantás alatt hagyta maga mögött, miután tudatták vele a híreket.

Közben pedig már meg is történt a találkozás apa és fia között, amely 45 percig tartott, és az Express forrásokra hivatkozva azt írja, hogy optimizmusra ad okot.

Arról nincs pontos információ, hogy Károly milyen rákbetegségben szenved, ám sok lap már diskurál erről, amelyet a közösségi médiában nagyon sokan szóvá is tesznek, és ízléstelennek bélyegzik. Persze nem csak ezen megy a diskurzus, hanem már a monarchia jövőjéről is elkezdtek beszélni, rögtön Károly király betegségének közlése után. A BBC Newsnight többek között alaposan körbejárta a témát, hogy mi történhet bizonyos esetekben, így szóba került a király időleges helyettesítése is. A műsor közzétett egy videót, és ebben pontosan elmagyarázták, hogy ki jöhet szóba, ki lehet régens.

Sok néző azonban nem tartotta helyénvalónak, hogy néhány órával a király betegségének bejelentése után a BBC-n már erről tárgyaljanak, és ezen véleményüknek a közösségi média tereiben hangot is adtak, hiszen a Buckingham-palota azt is közölte, hogy Károly király továbbra is ellátja az államfői feladatait, csupán a nyilvános szerepléseken jelennek meg majda családtagok helyette.

A BBC amúgy egy posztban is írt erről, amely szintén gerjesztette az indulatokat:

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás