promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vezércikk lett Magyarországról Angliában, zseniális kifejezésekkel említik, hogy mi történt Szoboszlai Liverpoolba igazolása után
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A This is Anfield nevű oldal közölt egy nagyon hangulatos cikket.

Az elmúlt időszakban elsősorban a Liverpool FC kapcsán arról hallhatunk idehaza, hogy a klub vezeti az angol bajnokságot, nagy harcban áll a bajnoki címért, a soraiban játszó magyar játékos, Szoboszlai Dominik jelenleg kisebb sérüléssel küszködik, épp ezért kihagyta pár napja a szezon egyik legfontosabb meccsét is az Arsenal ellen, illetve arról lehet még nagyon sokat olvasni, hogy mi lesz majd most, hogy Jürgen Klopp bejelentette, a szezon végén távozik a Liverpool FC éléről.

Ám most egy kis színes is következett, méghozzá a This is Anfield nevű lapban.

Az újság egy Liverpoolban élő magyar újságíróval, foci szakértővel, Bocsák Bencével készített interjút, aki tudósított egy kicsit arról, hogy milyen hangulat van most Magyarországon Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban. A cikk már az elején leszögezi, hogy Liverpoolban is nagy izgalommal várták Szoboszlai érkezését, de ez semmi nem volt ahhoz képest, hogy mekkora izgalmak kezdődtek hazájában,

Magyarországon. Ráadásul Szoboszlai leigazolása a középpálya átalakításának egyik lényegi mozzanata volt Jürgen Klopp számára.

Bocsák Bence használ egy nagyon jó kifejezést a helyzet leírására, amit a lap is kiemel, ez pedig a "Szoboszlai-mánia", amely úrrá lett a magyar közegen az igazolás után. A magyar újságíró úgy jellemzi a helyzetet, hogy valószínűleg ez volt a legnagyobb hír abban az évben, amikor az igazolás megtörtént. Ahogy Bence kifejti, olyan volt a helyzet, hogy még a nagymamád is követte az eseményeket Szoboszlaival kapcsolatban.

Mint mondja, a magyarok többsége miatta vált valamennyire Liverpool-szurkolóvá. A cikkben sok érdekességről esik szó, többek között arról, hogy Bence beszélt Dominik korábbi csapattársaival is, hogy mekkora inspiráció volt számukra Szoboszlai, illetve szó esik arról is, hogy mikor vált igazi hőssé Szoboszlai Magyarországon. Bocsák Bence egy nagyon fontos pillanatot és gólt említ a magyar focistával kapcsolatban, amikor Izland ellen az Eb-pótselejtező utolsó pillanataiban lőtt gólja a kontinensviadalra való kijutást jelentette.

A cikk IDE kattintva olvasható el teljes terjedelmében.

Hallottad már a mesterséges intelligencia alkotta közös Szoboszlai-Azahriah dalt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás