promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világvégétől rettegtek a Budapestiek - rejtélyes fény árasztotta el az eget
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Függetlenség napja hangulatba került sok lakóközösség.

Több olvasónk is küldött be nekünk felvételeket tegnap este, amikor is meglehetősen érdekes tapasztalatban volt részük: feltűnt az égen egy rejtélyes, lila fény, ami a főváros nagy részéről kristálytisztán látszódott.

Az ég tegnap este teljesen felhős volt, így a dolog még furábban nézett ki: mintha a semmiből jött volna, és ráadásul teljesen mozdulatlan volt, videón is jól látszik (a videó a II. János Pál pápa téren készült):

Először senki nem tudta mire vélni, és a közösségi médiában is kisebb pánik és értetlenség alakult ki, hogy vajon mi lehet a Budapest felett folyamatosan világító, mozdulatlan lila fénykör.

A felvételeket beküldő olvasónk mesélte, hogy megpróbált rákeresni az interneten, miszerint "furcsa lila fény Budapest fölött" - és talált is egy időkép cikket, amiben leírták, hogy az bizony az új Nemzeti Atlétikai Stadion díszkivilágítása.

A dolog szépséghibája az volt, hogy olvasónk perspektívájából az új atlétikai stadion teljesen az ellenkező irányba volt, így az egészen biztosan nem lehetett.

A megoldás kézenfekvő volt, bár a vállalhatónál több időbe telt (saját szavai), mire olvasónk rájött: történetesen a fényforrás felé is található egy stadion, méghozzá a Puskás Aréna, amit a magyar labdarúgó válogatott mellett leginkább Azahriah-triplakoncertekre van hitelesítve.

Ennek ellenére azért voltak szép számmal, akik talán kicsit sok Hollywoodot-néztek, és hajthatatlannak bizonyultak, hogy itt bizony UFO-invázió lesz (nem lett).

Bár a világvége elmaradt, a sajtót bejárták a képek - minket leginkább a '90-es évek diszkófényeire emlékeztetett, amik gyerekként hasonlóan varázslatosnak tűntek a távolban - és a stadionhoz hasonló szintén nem igazán voltak varázslatosak, hanem inkább az élet profán aspektusaihoz tartozó volt már akkor is a magyarázat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás