promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1000 évvel ezelőtt a Földön brutális fény tűnt fel az égen a távoli űrből, a középkori emberek pedig lerajzolták, itt a bizonyíték, hogy Európában is láthatták mindezt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Európában is látták azt, amit a világ többi táján. Sőt, meg is örökítették.

Vannak nagyon sokan olyanok, akik azzal ütik el az idejüket, hogy középkori vagy éppen ókori ábrázolásokon földönkívülieket keressenek, vagy egyáltalán olyan jeleket, amelyekhez a Földön kívüli civilizációknak is közük lehet. Tehát bizonyítékot kutatnak arra vonatkozóan, hogy bizony régen, több száz évvel ezelőtt már felvették velünk a kapcsolatot idegen lények. Az efféle összeesküvés-elméleteknek számos dokumentált példánya van. Ám ezek mind-mind vitathatók.

Íme egy:

Ám, ha kicsit a fókuszt másra helyezzük át, és olyan dolgokat keresünk, hogy vajon megörökítették-e több száz évvel élt őseink azt, amit az égen láttak, és láttak-e különleges dolgokat az égen, akkor bizony könnyebben juthatunk el olyan ábrázolásokig, amelyek minden kétséget kizáróan valósak lehetnek.

1054-et írtunk, amikor a világ rengeteg táján láthatunk ábrázolásokat arról, hogy valami óriási fény jelent meg az égen. 1054, csak viszonyításképpen, Magyarország történelmének egy turbulens időszaka után vagyunk, már létezik a Magyar Királyság, de nemrégiben hunyta le szemét I. István, így az Árpád-ház uralkodását trónviszályok keserítik. 1054-ben I. András uralkodik, akinek a fia a későbbi Salamon.

És 1054 volt azaz év, amikor egy óriási szupernóva jelent meg az égen, amikor egy 6500 fényévnyi távolságra lévő csillag felrobbant. A szakértők feljegyzései szerint ez a különleges jelenség 23 napig megfigyelhető volt a Földről is. Annyira látványos volt, hogy a világ minden tájáról készültek róla rajzok, kőbe vésett firkák, sőt, a távol-keleti tudósok írásos formában is feljegyezték az eseményeket.

Ám Európában eddig nem találták nyomát ábrázolásokon. De most úgy tűnik, hogy megtört a hallgatás, tudósok uyganis feltételezik, hogy IX. Kónsztantinosz bizánci császár (1042-1055) korában az egyik pénzérmén ez a jelenség látható - írja a National Geographic a LiveScience tudományos-ismeretterjesztő oldalra hivatkozva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás