promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Megérkezett a videó, hátborzongató égi jelenség hazánkban a berobbanó hidegfront következtében
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő videók és képek lepték el az internetet, ahogy az időjárás megváltozása megkezdődött.

Az elmúlt napokban már lehetett hallani róla, hogy nagy változás következik majd be az időjárásban Magyarországon, hidegfront érkezik, miközben a szúbtrópusi levegő folyamatosan dél felé tart. A labilis időjárás következtében pedig szupercellák alakulhatnak ki az ország területén. Hamarosan pedig érkeznek a záporok és a zivatarok is, miközben a hétvégén felfrissül majd a levegő. Pontosabban egy hőségzáró hidegfront érkezik majd hazánk területére, és ennek következtében lesz majd csapadékos az időjárás.

Az elmúlt napokban labilitási energia halmozódott fel Magyarország légkörében, sok helyen pedig nem csak ksiebb záporok és zivatarok várhatók majd, illetve nem ezek uralták a légkört, hanem hevesebb zivatarok érkeztek, szélrohamokkal, és sok helyen jégesővel is. Lehűlési folyamat kezdődik meg a hidegfront folyamatos bejövetelével párhuzamosan.

Az Időkép oldalán pedig már meg is jelentek az első fotók, amelyek tudósítanak bennünket, hogy Magyarország egyes részein mi hullott az égből, a lakossági fotókon pedig jól látszik, hogy egyes helyeken bizony dió nagyságú jég hullott az égből. sok helyen pedig borsónagyságú jégesőről számoltak be az Időkép olvasói. Korábban pedig az Időképen olyan videók is megjelentek, ahol láthatjuk egy videóban, hogy csípi el a szupercella Sopron városát percről percre. Szupercella amúgyakkor alakul ki, amikor egy zivatarfelhő több légköri tényező okán forgó feláramlással rendelkezik.

Elcsípte a szupercella Sopron nyugati részét. Jégesőt is jelentettek a környékről. https://www.idokep.hu/radar

Posted by Időkép on Friday, June 23, 2023

És hogy mi vár majd ránk az elkövetkező napokban, így a hétvégén? Az OMSZ időjárás-jelentésében tájékozódhattok majd a részletekről is:

Az Időkép Facebook-os posztja alatt amúgy sorra jönnek a lakosoktól a képek, hogy milyen jég esett az ország egyes részein.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás