promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal látnod kell a meteorológusok térképét, ez robog hazánk felé, hűsítő csapadék érkezik - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megérkezett a változás, amiről eddig csak szó volt, most valósággá vált.

Amiről már napok óta beszélünk, megérkezik, hőségzáró hidegront érkezik hazánk felé, ez pedig együtt jár majd záporokkal és zivatarokkal is. Szóval ideje felkészülni minél hamarabb, mivel érhet minket meglepetés, ha nem néztük az időjárás-jelentéseket az elmúlt napokban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat YouTube-videós előrejelzésén viszont mindent láthattok részletesen is kibontva, Magyarország térképére vetítve.

Mégis mi vár ránk az elkövetkező időszakban?

Az OMSZ előrejelzése úgy kezdődik, hogy zivatarok kelthetnek fel minket álmunkból az előttünk álló éjszaka, hiszen nyugat felől érkezik egy hidegfront, amely találkozik azzal a labilitási energiával, ami az elmúlt napokban felhalmozódott Magyarországon. Immár pedig nagyon adottak a feltételek, hogy záporok és zivatarok alakuljanak ki, sőt, egyes helyeken hevesebb zivatarok is kialakulhatnak károkozó jéggel és szélviharokkal is. Ez pedig azt eredményezi, hogy megszűnik a hőség, és a hétvégére több fokkal felfrissül majd a levegő.

Tehát jön egy lehűlési folyamat, hiszen az eddig uralkodó szubtrópusi levegő visszaszorul majd délre. Így pedig az előttünk álló, esti órákban már egyre több helyen robbanhat be a légkör, jönnek tehát a záporok és a zivatarok is.

Nagyobb eséllyel először amúgy a déli országrészben érkezhet meg a csapadék. Most tehát nagyon érdemes tájékozódni, hogy mi vár ránk az elkövetkező napokban, hiszen sokak számára okozhat meglepetést ez a kisebb változás, ami bekövetkezik hazánk időjárásában. Az OMSZ videójából viszont mindent megtudhattok majd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás