promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa fény tűnt fel hazánk felett, Európa-szerte találgatnak a félelmet keltő égi jelenségről
Borítókép:  Profimedia /Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elsőre megmagyarázhatatlan jelenség tűnt fel Európa-szerte, sosem gondolnánk mihez köthető. 

Misztikus fény tűnt fel a hétvégén Magyarország felett: aki szombaton hét óra után feltekintett az égre, valami egészen különös dolgot láthatott. Először azt hihette, hogy itt a vég, vagy a földönkívüliek támadtak meg minket, ugyanis az Időkép szerint egy fokozatosan növekvő, fényes, kerek felhőt lehetett megfigyelni nyugaton. A fény szétterült, majd elhalványult a sötét égbolton.

Még rejtélyesebbé teszi a dolgot, hogy a fény nem csak hazánkban volt látható:

Olaszországban és Portugáliában is készítettek róla fotókat.

A jelenségről egyre több fotó és videó került fel a közösségi média platformjaira, amelyen jól látható a furcsa fény feltűnése. Ám mindez mögött egy viszonylag egyszerű dolog rejlik és egyáltalán nem a földönkívüliekhez van köze. A francia védelmi erők végrehajtottak egy sikeres rakétakilövést, ennek az utóhatása lehetett az égen megjelenő furcsa fény. Hasonló esetre már volt példa korábban: 2017 karácsonyán egy medúzaszerű, fényes felhő terült szét a keleti égbolton.

„Sok jelentés érkezik arról, hogy Dél-Európa egyes részei felett furcsa, erős fény látható az égen. Most erősítették meg, hogy ez egy M51.3 SLBM próbaindítása volt, amelyet a francia hadsereg (DGA) hajtott végre sikeresen”

- olvasható egy bejegyzésen, amelyet az X-en oszottak meg.

A beszámolók szerint a nukleáris fegyvert nem hordozó rakétát a hadsereg a délnyugat-franciaországi Biscarosse-i rakétakísérleti telepéről lőtték ki, és az Atlanti-óceán északi részén landolt. Az új M51.3 rakéta várhatóan 2025 körül áll szolgálatba, és mivel egy ballisztikus rakétáról van szó, a kilövés után elliptikus pályát követ. A hasonló rakéták gyakran elhagyják a Föld légkörét, hogy alacsonyabb űrt érjenek el, ellentétben a cirkálórakétákkal, amelyek jellemzően alacsony magasságban egyenes pályát követnek, folyamatos tolóerővel hajtva, amíg el nem érik céljukat - írja a Reuters.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás